Saját várost épít Korea a Hyundai önvezető autóteszteléséhez


A dél-koreai kormányzat még idén megnyitja azt a hatalmas méretű tesztközpontot, amelyben a Hyundai csoport autói más gyártókkal együtt valós körülmények szimulálásával tesztelhetik önvezető járműfejlesztéseiket. 

Az önvezető járművek nyilvános utakon történő tesztelése szükségesés nagyon fontos, de abban a pillanatban, ha egy valós szituációt szeretnénk ismételten előállítani, jobb, ha azt egy olyan helyszínen teszik, amelyet kifejezetten erre a célra hoztak létre.  


A koreai kormányzat még idén megnyitja vadonatúj K-city névre keresztelt kirakatvárosát, amelynek 88 hektáros, vagyis mintegy 360 ezer négyzetméteres területe kifejezetten az autonóm járműfejlesztést szolgálja majd. Itt olyan elemek is megtalálhatóak, mint a buszsávok, autópályák, parkolók és minden olyan tényező, amelyekkel az önvezető autóknak is meg kell tudni birkózni.


A K-city olyat is tud nyújtani, amit a nyilvános tesztelés soha sem – az ismételhetőséget. Nem lehet azt mondani a szöuli forgalomnak, hogy most állj, vissza és még egyszer ugyanígy.  Mivel ez sokkal jobban ellenőrzött terület, a koreai kormányzat szerint a K-city még jobban segítheti az autógyártók és beszállítók autonóm járműfejlesztési tevékenységét. 


Jelenleg a Hyundai csoport végez önvezető járműkísérleteket Dél-Koreában, de számos technológiai vállalat is ebben az irányban fejleszt, így az SK Telecom, illetve a Samsung is. A várakozások szerint az ország összes ilyen vállalatának lehetősége lesz arra, hogy használja a K-city komplexumát és annak előnyeit.  


A K-city előzetes megnyitására már idén októberben sor kerülhet, amikor még csupán az autópálya lesz használható.  A kormányzat szeretné 2018-ban teljessé tenni a létesítményt, így a teljes megnyitásra valamikor a jövő év második felében kerülhet sor. 

Forrás: cnet.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei