Érintőkijelzőt kapott a Hyundai legkisebb autója


A Hyundai indiai képviselete bemutatta legkisebb Eon modelljének új Sports Edition változatát, amely a kisebb stilisztikai változtatások mellett egy 6,2 colos érintőkijelzővel ellátott AVN multimédiás rendszert is kapott. 

A Hyundai Motor India Limited (HMIL) vállalat nemrég bemutatta a Hyundai Eon legújabb változatát. Az Eon Sports Edition kivitel egy limitált szériás modell, amely külsőleg csupán némi kozmetikai átalakításon esett át. A főbb elemek változatlanok, ám az autó oldalára a sportosságot hangsúlyozó matricákat raktak, a tetőre pedig ezüstszínű csomagtartó lécek kerültek.


Ennél jóval lényegesebb változások történtek a belső térben, ahol a középkonzolon a rádiópanel helyére egy 6,2 colos méretű érintőképernyős multimédiás rendszert helyeztek. A vezetéknélküli Bluetooth telefonkezelésre is képe  új AVN (Audio, Videó és Navigáció) egységhez az első ajtópanelokba beépített két hangszórót illesztettek. A multimédiás egység kezelése csak az érintőkijelző segítségével történhet, nincs hozzá semmilyen kiegészítő távirányító a kormánykeréken.


Habár a neve alapján erre lehet következtetni, az Eon Sports Edition nem erősebb az eddig is kapható változatoknál. Sőt, a korlátozott darabszámban elérhető változat vélhetően piaci megfontolások miatt a két rendelhető erőforrás közül is a kisebbiket kapta meg. A mindössze 800 köbcentis hengerűrtartalmú, háromhengeres, hengerenkénti befecskendezéses benzinmotor 55 lóerős, maximális nyomatéka pedig 75 Nm, amelyhez ötfokozatú kézi váltó csatlakozik.    

A Hyundai Eon a vállalat legkisebb, belépőszintű modellje, amelyet a Sports Edition 388 és 418 ezer rúpia (kb. 1,76 és 1,9 mFt) közötti ára is kellőképpen kifejez.

Forrás: ndtv.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei