A Hyundai Mobis megkezdte lámpagyártását Csehországban


A Hyundai alkatrészgyártója, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy a vállalat európai tevékenységének bővítéseként csehországi üzemében megindult az első és hátsó lámpatestek összeszerelése.

A Hyundai Mobis célja, hogy Csehországban működő üzemét a vállalat európai termelési bázisává fejlessze, amelynek részeként a nosovicei Hyundai összeszerelő üzem szomszédságában működő gyárban megkezdték az első fényszórók és hátsó lámpatestek összeszerelését. Ezzel a Mobis hozzá kíván járulni a Hyundai és Kia márkák európai versenyképességének növekedéséhez, miközben javítja saját versenyhelyzetét is. 

Az autóipari beszállító nagyjából 123 millió dollárt költött az eddig csak frontmodulokat gyártó üzem tevékenységének bővítésére, amelynek révén évente összesen 1 500 ezer darab első fényszóró és hátsó lámpatest készülhet az üzemben. Ezen termékeket elsősorban a szomszédos Hyundai Motor Manufacturing Czech összeszerelő üzeme és a Kia Motors Zsolnán található gyára használja fel, rengeteg időt és költséget megtakarítva ezzel.  A vállalat emellett az új járművek mellett természetesen alkatrészként is kínálja termékeit.


„A folyamatosan változó helyi környezet és szabályozások között autóipari részegységeket előállítva elengedhetetlenül fontos, hogy a főbb részegységek helyben készüljenek” – mondta Jeon Yong-duk, a Hyundai Mobis alelnöke. „Cseh üzemünket ezért olyan termelési bázissá fejlesztjük, amely az Európának készülő főbb autóipari elemeket állítja elő és ezen bázisunkra épülő agresszív értékesítésünkkel megszilárdíthatjuk pozícióinkat Európában.” 

Egészen idáig a csoport két európai autógyára a Hyundai Mobis dél-koreai üzemében előállított lámpáit használta. Ezek – a Koreában készülő autókhoz hasonlóan – a gyártástól számított nagyjából egy hónappal később érkeztek meg az európai gyártósorok mellé. A cseh gyár a Hyundai Mobis harmadik külföldi lámpagyártó üzeme, amely a kínai és a mexikói létesítményhez hasonlóan segíti a csoport helyi autógyártó tevékenységét. 


A Hyundai Mobis azokban az országokban épített modulgyártó bázist, ahol a Hyundai Motor és a Kia Motors termelési tevékenysége zajlik azért, hogy ezzel mindkét fél számára kedvezőbb helyzetet teremtsen. A Hyundai Motor az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában, Kínában, Törökországban, Csehországban és Oroszországban, míg a Kia Motors az Egyesült Államokban, Mexikóban, Kínában és Szlovákiában rendelkezik gyártóbázisokkal.   

Forrás: indiatimes.comyonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei