Érkeznek a Hyundai elektromos buszai


A Hyundai Motor megerősített helyi sajtóértesülések szerint elektromos buszokat fejleszt, amelyek legkorábban valamikor a jövő év elején jelenhetnek meg Dél-Korea utcáin. 

A Hyundai Motor Company egyik képviselője nemrég úgy nyilatkozott, hogy a vállalat jelenleg is fejleszti elektromos modelljeit, amelyek között személyautók mellett buszok is megtalálhatóak.  Ez utóbbiak várhatóan valamikor 2018 elején kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, de azt is hozzátette, hogy a próbagyártás már az idei év második felében megkezdődhet.   

Dél-Korea legnagyobb autógyártója korábban, 2010-ben mutatta be „Elec-City” névre keresztelt elektromos autóbuszát, ám ennek sorozatgyártását és értékesítését a magas költségek és a hiányos infrastruktúra miatt azóta sem sikerült megkezdeni. Az akkori „Elec-City” modell legnagyobb sebessége 100 km/óra volt és nagyjából 120 kilométert volt képes megtenni egyetlen feltöltéssel.  



Közben a Hyundai hivatalosan is megerősítette, hogy egy teljesen elektromos meghajtású buszt mutat be a május végén megrendezésre kerülő Hyundai Truck & Bus Mega Fair rendezvényén, majd a jármű fogalmazása  várhatóan 2018-ban kezdődhet meg.  A vállalat az elmúlt nyolc év során jelentős mértékben továbbfejlesztette az „Elec-City” koncepciót, amely mostanra egy 256 kWh-s akkumulátorcsomaggal szereltek fel.  Az új elektromos busz ezzel a csomaggal akár 290 kilométert is meg tud tenni egyetlen feltöltéssel, míg a gyártó szerint néhány óra alatt újra teljesen feltölthető lesz.
A koreai kormányzat emissziómentes tömegközlekedést előirányzó programjával összhangban érkező új Hyundai busz komoly konkurensekkel együtt léphet piacra. A német MAN Truck & Bus koreai képviselete nemrég a Szöuli Autószalonon Ázsiában elsőként mutatta be az alacsonypadlós MAN Lion’s City buszcsaládját, amely földgázzal működik.   

A vállalat azt is bejelentette, hogy a 28 darab környezetbarát földgázzal meghajtott emeletes buszt szállít a koreai Gyeonggi tartomány kormányzata részére, amelyek 2017. vége előtt már forgalomba állhatnak. 

Forrás: koreaherald.com,

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei