A hurrikán miatt leálltak a Hyundai amerikai üzemei


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a Hyundai és Kia modelleket gyártó amerikai üzemeit ideiglenesen leállítja azért, hogy elkerüljék az Irma hurrikán okozta esetleges károkat.  

A vállalatcsoport szóvivője bejelentette, hogy a Hyundai Motor Manufacturing Alabama szeptember 12-én reggel két napra beszünteti tevékenységét, míg a Kia Motors egy napra, szeptember 11-én szintén felfüggesztette a járművek gyártását. A leállásra azért került sor, mert a gyártó szeretné elkerülni, hogy az Irma hurrikán bármilyen kárt okozzon a létesítményben.  


A szóvivő szerint a leállással nagyjából 3 ezer autóval kevesebb készül.  Iparági szakértők véleménye szerint amennyiben a gyártás felfüggesztése további néhány napra is kiterjed, az már jelentős hatással lehet a koreai autógyártó értékesítési eredményeire a világ egyik legfontosabb autópiacán.


Az idei év első hét hónapját tekintve a Hyundai és a Kia összesen 752 562 új autót értékesített az Egyesült Államokban, ami 10 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi 837 359 darab. A csoport eladási eredményeinek csökkenése elsősorban az új autók, különösen az új hobbiterepjáró modellek hiányára vezethető vissza.      


Az Atlanti óceán térségében eddig dokumentált hurrikánok között az egyik legerősebbnek tartott Irma már legalább 28 halálos áldozatot követelt a Karib-térségből Florida felé közeledve. Vasárnap a vihar már Amerikában is áldozatot követelt.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei