Két év alatt 200 ezer Hyundai Creta kelt el Indiában


A Hyundai Motor indiai képviselete bejelentette, hogy a 2015 júliusában bevezetett Creta kisterepjáró modelljük értékesítési eredménye a kormány új adópolitikájának is köszönhetően nemrég átlépte a 200 ezres határt. 

Négy hónappal azután, hogy átlépték a 150 ezres határt, a Hyundai Creta hazai értékesítési eredménye újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, amikor átadták az autó 200 ezredik példányát. A 2015 július 21-én bemutatott népszerű Hyundai kisterepjárónak 25 hónapba telt elérni ezt a példányszámot, vagyis havonta átlagosan 8 ezer Creta kelt el az országban.  


Az indiai új kormányzat által 2017 júliusában bevezetett adócsökkentésnek is köszönhetően a Creta eladásai 10 556 darabbal idén júliusban soha nem látott magasságba emelkedtek. A jelenleg egy 123 lóerős 1,6-os benzines és egy 1,4-es 90 lóerős, valamint egy 1,6-os 128 lóerős CRDi dízelmotorral kapható Creta modell vásárlóinak 69 százaléka dízel, 31 százalékuk benzines erőforrással választja autóját.    


A Creta bevezetését követően a modellre nyolc hónapon belül már százezer megrendelés érkezett, így a várakozási idő bizonyos modellek esetében akár 10 hónaposra is nőtt, ezért a Hyundai úgy döntött 30 százalékkal növelik az autó termelési kapacitását. A modell bevezetésének első évfordulójára a benzines motor automata váltós verziója mellett egy limitált szériás változatot is piacra dobtak, valamint egy megfizethetőbb árú dízelmotoros és automata váltós kivitel is érkezett, amellyel az autó az egyik legkeresettebb hobbiterepjáróvá vált Indiában. 


Az idei év első hét hónapjában összesen 61 503 Creta modellt értékesített a Hyundai indiai hálózata, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan 283 darab ilyen típusú autóra kötöttek szerződést. A Creta ezzel egyértelműen a Hyundai indiai növekedésének egyik legfontosabb sarokköve, amely mellett a nemrég bemutatott Verna új generációja is felzárkózhat.  

Forrás:autocarpro.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei