FRANKFURT 2017: Amszterdamban indul a Hyundai első villanyautó-megosztó programja


A Hyundai Motor idén október elején hollandiai Amszterdam városában indítja be saját autómegosztó programját, amelyben kizárólag elektromos járműveket lehet majd bérbe venni. 

A tisztább jövő érdekében kidolgozott globális fenntarthatósági stratégia keretein belül a Hyundai Motor kereken száz darab Ioniq Electric modelljével az új autómegosztó szolgáltatás tovább demokratizálja az e-mobilitást. A Hyundai Motor ezzel a lépéssel Amszterdamban és környékén még könnyebben elérhetővé teszi a zéró emissziós közlekedést a tisztább jövő reményében. 

Az Ioniq Electric egyetlen feltöltéssel akár 280 kilométert is meg tud tenni, a 28 kWh-s lítium-polimer akkukat pedig nagyjából 23 perc alatt lehet 80 százalékosra tölteni  A Hyundai elektromos autója ezzel remek rugalmasságot nyújt az autómegosztó platform használói számára.  


A Hyundai Motor két okból választotta a holland fővárost. Amszterdamban van Európa egyik legjobban kiépített töltőállomás-infrastruktúrája, ahol több mint 2 200 ilyen állomás működik. A másik kulcsfontosságú tényező pedig az, hogy a város 2025-re széndioxid-mentessé kíván válni, amely egybehangzik a Hyundai Motor fenntarthatósági stratégiájával.    

"Amszterdamban induló első tisztán elektromos járművekből álló autómegosztó programunk fontos lépés a márka számára, amellyel megerősítjük a környezetbarát mobilitás terén szerzett vezető pozíciónkat" - mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. "Az új generációs üzemanyagcellás elektromos járművünkkel és a 2018-ban érkező további alacsony vagy zéró kibocsátású modelljeinkkel a Hyundai Motor páratlan környezetbarát jármű-portfóliót kínál a legszélesebb körű erőforrásokkal, amelyekkel a jövő mobilitása mindenki számára elérhetővé válik."  


Az Ioniq Electric 120 lóerős elektromos motorja optimális vezetési dinamikát biztosít és akár 165 km/órás sebességre képes az egyfokozatú váltóművel és az állandóan jelenlévő 295 Nm nyomatéknak köszönhetően. Az Ioniq Electric a sikeres Ioniq modellcsalád része, amely három különböző modellből áll. A Hyundai a világ első olyan autógyártója, amely egyetlen típusában kínál hibrid, konnektoros hibrid és tisztán elektromos hajtásláncot. Amióta 2016 őszén piacra lépet, a Hyundai Motor több mint 15 ezer Ioniq modellt értékesített.   

A Hyundai autómegosztó programja idén október 5-én indul, amikor az avató ünnepség keretein belül újabb részleteket közölnek majd. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei