Új vezető került a Hyundai kínai vállalatának élére


A Hyundai Motor lecserélte kínai részlegének vezetőjét annak érdekében, hogy az ázsiai kereskedelmi partnerek diplomáciai nehézségei ellenére képes legyen  megszilárdítania helyzetét a világ legnagyobb autópiacán. 

A koreai hírszolgálatok és a helyi média értesülései szerint a Hyundai kínai részlegének vezetőjét, Won-shin Changot Hung Than Tao váltotta,aki már hétfőtől elfoglalhatta a vezetői székét. A Hyundai egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a vezetőváltás tényét.  A Yonhap koreai hírügynökség értesülései szerint a kínai származású Tao már a Hyundai Motor kínai bevezetése során is jelentős szerepet játszott.


A Hyundai Motor nemrég egy ellátási zavar miatt kénytelen volt leállítani összes kínai gyárának működését,amely a gyártó kínai fejlődése  kapcsán azonnal aggodalmat váltott ki a befektetőkből. Ehhez az is hozzájárult, hogy a Hyundai az elmúlt öt év legkisebb profitját érte el az idei év második negyedévében.


Az összes dél-koreai vállalat visszaeséssel küzd a kínai piacon, miután az országuk amerikai rakétavédelmi rendszert állított fel a nukleáris támadásokkal fenyegetőző Észak-Koreával szembeni védekezésként. Kína azonban azt állítja, a rendszer veszélyt jelent a kínai nemzet biztonságára is.  

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei