Intelligens gyárakban készülhetnek a jövő Hyundai modelljei


A Hyundai csoport bejelentette, hogy vadonatúj vezeték nélküli intelligens címkéző rendszert vezetnek be a vállalat gyáraiban, amely az emberi beavatkozás további csökkentésével újabb lépést tesznek a zéró hibával dolgozó összeszerelés felé.

Az intelligens címke képes valós időben vezeték nélkül vezérelni az autógyártás folyamatát és nincs szükség az autótípusok és specifikációk manuális ellenőrzésére az összeszerelő soron. Amennyiben ezt beépítik, az olyan termelésellenőrző eszközök, mint az ultrahangos szenzorok és a vonalkód-leolvasók szükségtelenné válnak, így a vállalat jelentős összeget takaríthat meg. A valós idejű adatgyűjtés egyben arra is lehetőséget ad, hogy minden kis hibára azonnal reagálni tudjanak.    


Ez az első olyan alkalom, amikor a vállalat bevezetni készül egy ilyen típusú  rendszert, amelyet a Hyundai Motor és a Kia Motors gyáraiban korábban már teszteltek és értékeltek, hamarosan pedig a csoport 34 gyárában integrálják ezt. Ezzel a lépéssel a a Hyundai csoport valódi intelligens autógyártóvá válik. 


A csoport technológiai fejlesztőközpontja által kifejlesztett új eljárás egy nagy kapacitású memóriából, egy vezeték nélküli chipból és egy helymeghatározó érzékelőből áll. A rendszert egy beépített mágnessel is ellátták, amellyel az eszközt szerszám nélkül könnyedén rögzíthetik egy készülő autó acélvázához. 


A kisméretű címke az autó, az összeszerelő sor és a gyártóberendezések között kétirányú vezeték nélküli kommunikációt tesz lehetővé, olyan kulcsfontosságú folyamatinformációkat küld és fogad, mint az autó típusa, a szállítási célállomás és a rendeltetési hely. A vezeték nélküli kommunikációs chip a rendszer szerves részét képezi. Minden üzemhez egyedi frekvenciasávot alakítottak ki, amelyek az autógyártás és a helyadatokat osztja meg a gyáron belüli felszerelésekkel. Minden adatot egy központi szerveren tárolnak majd.  

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei