Villanyautó-gyárat épít a Hyundai Indiában


A Hyundai Motor egy elektromos-jármű gyártóüzemet tervez létrehozni, ahol előre összeállított elemek összeszerelésével CKD eljárás keretében történne az autók gyártása. 

India jelenlegi kormányzata azt tervezi, hogy 2030-ra betiltja az összes nem elektromos járművek értékesítését, ugyanakkorra ezer töltőoszlopot kíván üzembe állítani Új-Delhiben. Ilyen körülmények között számos autógyártó úgy döntött, felgyorsítja saját elektromos járműfejlesztéseit az indiai villanyautó-piac számára.


Többek között a Tata Motors elkészíti a Tiago EV változatát, a Mahindra pedig 94 millió dollárt fektet elektromos autók fejlesztésébe. A Toyota és a Suzuki-Maruti is lítium-polimer akkumulátorokat előállító üzemet kíván létrehozni Indiában.  Iparági források szerint Indiában 2020-ra évi 4,83 millió autó kerül értékesítésre, amellyel az ország Kína és az Egyesült Államok mögött a világ harmadik legnagyobb autópiacává lép elő.  Tavaly 4,17 millió új autó készült Indiában, amelyből 3,37 millió darab a helyi piacon került értékesítésre. 


A Hyundai Motor jelenleg piaci részesedés tekintetében a Suzuki-Maruti mögött a második legnagyobb autógyártó Indiában, az értékesítési eredmény pedig idén minden eddigi rekordot megdönthet. A Hyundai tavaly 476 001 darab autót értékesített Indiában, idén ez a szám meghaladhatja a félmilliót is. 


Egyelőre semmilyen egyéb részlet nem ismert a Hyundai Motor új elektromos járműveket összeszerelő üzeméről, mindössze annyit lehet tudni, hogy a gyártás már 2018 második félévében megkezdődhet. Tekintettel a szűk időkeretre és az előre gyártott elemekre, a Hyundai minden valószínűség szerint az Ioniq elektromos változatát és/vagy a Kona jövőre bemutatkozó EV változatát készítheti majd az üzemben. Emellett a Kia Motors indiai piaci belépésével akára Kia Soul EV változatának megjelenése is elképzelhető lehet. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei