Kaszkadőr végezte el a Hyundai Solaris töréstesztjét


A Hyundai Motor orosz képviselete különleges módon demonstrálta az új Solaris ütközésbiztonságát, amikor nemrég egy híres kaszkadőrt kérték fel a tesztbábu szerepére. 

Az orosz ADM Raceway versenypályán megrendezett esemény hőse Martin Ivanov, aki kaszkadőrként számos hollywoodi produkcióban dolgozott már. Többek között Matt Damont helyettesítve közreműködött a Bourne filmekben, de feltűnt Daniel Craig dublőreként a James Bond filmekben is. Martin már háromszor nyerte el az amerikai filmes szakma világhírű Taurus díját a „Legjobb autós munka” kategóriájában. 


Martin a szabványos törésteszteknek megfelelően 64 km/órás tempóra gyorsította fel az új Hyundai Solarist, amit egy szilárd betonfalnak vezetett. A tesztautó a vezető oldalán 40 százalékos lefedettséggel ütközött az akadálynak – a statisztikák szerint ugyanis ez a leggyakoribb ütközéstípus. (A 40 százalékos átfedésű 64 km/órás sebességgel végrehajtott törésteszt az NCAP törésteszt-programjának egyik kötelező eleme) A kamerák a teszt közben másodpercenként ezer képet rögzítettek. 


Az ütközés után a Solaris súlyos külső sérüléseket szenvedett, ám a karosszéria struktúrájába épített nagy szilárdságú anyagoknak köszönhetően az utastér deformációja minimális maradt, ennek köszönhetően Martin sérülések nélkül szállt ki az autóból. Az autó szélvédője is sértetlen maradt az ütközés során. 


„Egy olyan törésteszt, amiben tesztbábú helyett egy élő személy ül az autóban, tisztán és objektíven demonstrálja egy lehetséges baleset következményeit és képet ad  az autó biztonságosságáról” – mondta Ivanov a teszt után. „Az ütközés után az autó nagyon összetört, én viszont teljesen sértetlen maradtam. Szerintem az új Solaris ezzel bizonyította értéket. Mellesleg érdekes volt, nem értettem először, amit az ERA-GLONASS segélyhívó operátora mondott, amikor az működésbe lépett. Először ugyanis azt hittem, ez az autó belső rendszeréhez tartozik. Csak dicsérni lehet ezt az innovációt – a rendszer azonnal reagált miután a légzsákok kinyíltak.”


Idén májusban a Hyundai Solaris második generációja rekord pontszámot ért el az Autorevu független töréstesztjén. Az autó a lehetséges 16 pontból 16 pontot szerzett, amivel kiérdemelte a maximális négy csillagos ARCAP1 minősítést.


Forrás: hyundai.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei