Még két évig gyártásban marad a Hyundai ix20


Habár a Hyundai Motor már az idei év végén ki szerette volna vezetni, a vállalat most mégis úgy döntött, hogy az ix20 kisegyterű még legalább 2019 végéig gyártásban marad. 

A Hyundai Motor csehországi képviseletének vezetője nemrég bejelentette, hogy idén mégsem szüntetik be az ix20 modell gyártását,hanem az várhatóan még legalább két évig készül a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemében. Az ix20 életciklusának meghosszabbítására azért kerülhetett sor, mert a típus Csehországban továbbra is igen népszerű. Az idei év első hét hónapjában összesen 2 793darab ix20 kelt el, így 12 százalékos piaci részesedésével a legnépszerűbb egyterű modellé vált kategóriájában.  

„A Hyundai ix20 tágasságával és sokoldalúságával emelkedik ki konkurensei közül, vevőink értékelik praktikusságát, friss formáját és technikai felszereltségét, így az autó kitüntetett helyet vívott ki magának Csehországban és úgy hisszük, a következő években még többeket meggyőz majd.” – mondta a Hyundai Motor Czech képviselője.  Amennyiben a gyártást tényleg kihúzzák 2019 végéig, akkor az 2010-ben bemutatott ix20 lesz a leghosszabb ideig gyártott Hyundai modell Európában.  


Az autó az egyterűek között magasan piacvezető, hiszen csak júliusban 60 százalékos piaci részesedést szerzett magának. Az ix20 emellett számos rangos elismerést is szerzett, mint pl. az Év Családi Autója díj Belgiumban, vagy az angol Auto Express magazin Legjobb Kisegyterű díja. Az ix20 az összes többi Európának készülő Hyundai modell el egyetemben 5 év kilométerkorlát nélküli garanciával rendelkezik. 

A Hyundai az ix20 mellett Nosovicében gyártja az i30 kompakt harmadik generációjának különböző változatait (ötajtós, kombi, később az N és a Fastback változat), valamint a Tucson hobbiterepjárót. Az autók mellett itt készülnek a helyben, illetve a Kia Motors zsolnai üzemében beépítésre kerülő öt- és hatfokozatú sebességváltók is.  

A Hyundai Motor tavaly 358 400 autót készített Csehországban, idén pedig újra 350 ezer jármű előállítása a cél. A hazai, cseh piacon a vállalat tavaly 7 százalékkal 20 808 darabra tudta növelni eladásait, idén pedig 23 ezer Hyundai értékesítését tervezik. 

Forrás: blesk.cztyden.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei