Tényleg visszatérhet a Hyundai Atos Indiában


Habár hivatalos források továbbra is tagadják, mindenki arról beszél, hogy a Hyundai jövőre bemutatkozó új típusával feltámasztja a vállalat ikonikus első modelljének típusnevét Indiában. 

Nincs ezen mit szépíteni: a Hyundai ma nem tartana ott Indiában, ha nincs a Santro (Atos) modell, amely megfizethető árával indiaiak millióinak jelentett továbblépést a motorbiciklikről.  a 16 éves gyártási ciklusa alatt az autó neve a megbízhatósággal forrt egybe és bár már két éve megszüntették gyártását, a Hyundai egyéb kisautói mellett még mindig lenne helye egy ilyen kisautónak.    

Különösen azért,mert a Hyundai időközben megszüntette az i10 első generációjának összeszerelését is, így valóban agy az űr a márka belépő kategóriás Eon és a jóval nagyobb Grand i10 között. Erre nyújthat megoldást egy vadonatúj kompakt kisautó, amely hamarosan meg is valósul.


A Hyundai Motor India Limited vállalat vezetője, Y. K. Koo nemrég elismerte, hogy a vállalat valóban dolgozik egy olyan modellen,amely az egyre idősödő Eon és a Grand i10 közé kerülhetne.  „A jövő év második felében egy vadonatúj korszerű, családbarát kompakt kisautót mutatunk majd be, amely a Santronál nagyobb és szélesebb lesz.” – mondta Koo. 

Az új modellről egyelőre annyit lehet tudni, hogy jelenleg AH2 kódnéven fejlesztik, kereskedelmi elnevezése pedig annak hatalmas elismertsége miatt Santro lehet. Az autó a Grand i10 erősen módosított padlólemezére épül és annak 1,2-es 84 lóerős motorját kaphatja. Koo annyit még elárult, hogy az alapként járó ötfokozatú kézi váltó mellett robotizált AMT váltó is elérhető lesz az autóhoz.    

Koo azon állítása,amely szerint az autó nagyobb, kényelmesebb lesz, feltételezi, hogy az ú modell a korábbihoz hasonlóan magasabb felépítést kaphat. Az új Santro várhatóan örökli majd a Hyundai Folyékony Szobrászat stílusirányzatának legújabb elemeit is, valamint arra is lehet számítani, hogy felszereltsége jóval meghaladja majda kategóriában elvárt szintet.  

Árazását tekintve egyértelműen az Eon és a Grand i10 közé kerül az autó, amelynek premierje legkorábban 2018 októberében várható. 

Forrás: topgear.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei