Ütközésvédelmet kap az összes Hyundai modell


A Hyundai csoport bejelentette, hogy 2020-ig minden személy- és haszonjárművüket fejlett frontális ütközésvédelmi rendszerrel (FCA) szerelnek fel azért, hogy ezzel is hozzájáruljanak a biztonságos közlekedéshez.

A Hyundai és Kia modellekben alkalmazott frontális ütközésvédelmi rendszer (FCA) egy előrenéző kamerát és egy radart használ annak érdekében, hogy felismerje az ütközés veszélyét és aktívan, a féket automatikusan kezelve segít a vezetőnek elkerülni az ütközést vagy legalább annak hatásait csökkenteni. A bejelentés szerint a két autógyártó összes személyautójába beépítik a rendszert a legkisebb modellektől egészen a nagy haszonjárművekig.

"Az új modellek jelenlegi bevezetési terveit és az alkatrészek beszerzési ütemterveit tekintve 2020 végéig az összes járművünket felszereljük FCA rendszerrel" - mondta a csoport szóvivője. "Az FCA rendszerek összes továbbiakban megjelenő modellbe beépítése úttörő lépésnek számít, mielőtt bármilyen szabályozás vagy törvény megvitatásra kerülne ebben a témában."


Az autógyártó tervei szerint haszonjárművei számára opcióként kínálná ezt a technológiát és annak lehetőségét is megvitatnák, hogy a funkciót kötelezővé tegyék a kisvállalkozók és személyszállító cégek számára.

A Hyundai már hosszú ideje fejleszt olyan kulcsfontosságú technológiákat, amely a közlekedésbiztonságot szolgálja. Többek között kifejlesztette a visszagurulásgátló rendszert, amely automatikusan lefékezi az autót, amennyiben az egy meredek úton visszagurulna. A gyártó szerint ez a biztonsági eszköz leginkább a kezdő vezetők számára nyújt segítséget, akik nem szoktak még hozzá a meredek úton közlekedéshez. Ugyanezt a célt szolgálja a lejtmenet-vezérlő, amely szintén a fékeket használva szabályozza az autó sebességét egy meredek lejtőn. 


A fáradtságból vagy nagy sebességből bekövetkező, halálos kimenetelű közúti balesetek növekvő száma fokozottan felhívja a figyelmet erre a kérdésre. Szinte az összes globális autógyártó fejleszt valamilyen ilyen irányú biztonsági megoldást. A Hyundai új i30-as modelljében jelent meg például a fáradtságfigyelő rendszer is, amely a vezető reakciói alapján képes őt figyelmeztetni arra, hogy ideje szünetet tartani. 

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei