A téli olimpia előtt önvezető buszt mutat be a Hyundai


A Hyundai Motor olyan ötödik generációs telekommunikációs rendszerrel felszerelt önvezető buszt mutat be októberben, amely a legmodernebb eszközöknek köszönhetően biztonsággal közlekedhet a Téli Olimpia ideje alatt. 

Kevesebb, mint 150 nappal a világ egyik legnagyobb sporteseménye, a 2018-as PyeongChang Téli Olimpia kezdete előtt a koreai Tudományos és Infotechnológiai Minisztérium bejelentette, hogy tervei szerint az olimpiához kapcsolódóan ősszel számos új ultramodern információtechnológiai szolgáltatást indítanak be, amelynek részeként októberben egy önvezető busz is bemutatkozik. 

A KT vállalat és a Hyundai Motor közös projektjeként megvalósuló önvezető busz képes az irányítóközpontból kapott valós idejű információk fogadására, így elkerülheti az akadályokat és a más járművel való ütközést is. A busz a KT és a Hyundai Motor együttműködésének köszönhetően képes lesz ezenkívül nagy felbontású 3D videófájlok letöltésére is.


A busz mellett a korábban novemberre tervezett PyeongChang 5G Központ két hónappal korábban nyílhat meg és már szeptember végén üzembe állhat. A Téli Olimpia idejére az Alpensia Resort síugrótorony második emeletén elhelyezett központban az 5G hálózat technológiáját tesztelik és tanulmányozzák majd. Az Incheon nemzetközi repülőtéren egy hatalmas ultra HD felbontású prémium kivetítőt is elhelyeznek október folyamán. A kijelző 15 méter széles és 3 méter magas lesz, ahol a Téli Olimpia promóciós filmjeit vetítik majd a téli szezon idején. 

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei