Csak Indonéziában forgalmazzák a Hyundai Grand i10X modellt


A Hyundai Motor indiai képviselete nem tervezi, hogy az indonéz piacon igen sikeres Grand i10X modellt hazai piacán vagy más térségekben is bevezetné, helyette az autógyártó hamarosan egy teljesen új crossovert kíván forgalmazni. 

A Hyundai Motor India Limited (HMIL) vállalat továbbra sem mutatja be Indiában a Grandi i10 modellre épülő miniterepjárót, a Grand i10X-et. Habár az autó az indonéz piacon igen népszerű a crossoverré alakított kisautó, az indiai autógyártó szerint az elemek gyári felszerelése termelési időt és további tőke bevonását igényelné, így a vállalat nem látja sok értelmét a Grand i10X gyári kialakításának.     


A kizárólag az indonéz piacon forgalomba kerülő Grand i10 crossover változata fekete karosszériaelemeivel, lökhárítótoldalékaival, könnyűfém felnijeivel, látványos, de funkció nélküli dupla kipufogócsöveivel és vörös betéteivel különbözik az i10 indiai változataitól. Ezeket az elemeket a helyi forgalmazó, a PT Hyundai Mobil illeszti rá az indiai üzemből érkező alapmodellekre. Ahhoz azonban, hogy a Grand i10X gyártásban készülhessen, az elemeknek meg kellene felelniük a HMIL szigorú minőségi feltételeinek, amely azonban további pénzügyi befektetéseket igényelne.  


Habár az indonéz piac mellett a HMIL otthonában, Indiában is hatalmas a kiskategóriás hobbiterepjárók, crossoverek iránti érdeklődés, a kisautókból készült ilyen változatok nem nyerték el a vásárlók tetszését. A Fiat Avventura (a helyi gyártású Punto crossover változata) és a Volkswagen Cross Polo iránt sem tolonganak az érdeklődők. 


A kevés kivételek egyike viszont éppen egy Hyundai, az i20 Active modellel, amely igen szép eladási eredményeket ért el Indiában. Erre alapozva lenne helye a piacon a Hyundai Grand i10X változatának is, amelynek alapját adó kisautó viszont már túl van gyártási ciklusa felén, épp nemrég újult meg, így nem valószínű, hogy a Hyundai további erőforrásokat fektetne be egy új változatba. Erre a szerepre már készül ugyanis egy teljesen különálló modell, amelynek előfutárát Carlino néven már korábban bemutatták, a szériaváltozat pedig jövőre érkezik meg. 

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei