FRANKFURT 2017: Három premier a Hyundai frankfurti standján


A Hyundai Motor három új modellt is bemutatott az idei 67. Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon, így a nagyközönség első alkalommal láthatta a márka első igazi sportmodelljét, az i30 N-t az elegáns i30 Fastback és a merész Kona modelleket. 

A három új modell a Hyundai Motor legújabb mérföldkövei azon az úton, amelynek eredményeként 2021-re a márka Európa első számú ázsiai autógyártójává kíván válni. A Frankfurti szalon nyilvános bemutatója hazai premiernek is tekinthető, hiszen a márka európai és német központja, a formatervező stúdió és a fejlesztőrészleg, illetve a tesztközpont és a motorsportrészleg is ebben a régióban található. 


A Frankfurti Autószalon Hyundai standjára látogatók emellett bepillantást nyerhetnek az autógyártó jövőbeli erőforrás-kínálatába is. A Hyundai ugyanis ezen a rendezvényen mutatja be új Smart Stream rendszerét, amely egy új hatékony és üzemanyag-takarékos motorcsaládot takar. A standon kiállításra került az Ioniq modellcsalád teljes kínálata a hibrid, plug-in hibrid és elektromos változatokkal együtt. 


„Az új Hyundai i30 N, Fastback és a vadonatúj Kona modellünkkel a 2017-esFrankfurti Autószalonon büszkén mutatjuk be széleskörű új modellpalettánkat és a vásárlók igényeire szabott innovatív technológiáinkat” – mondta Thomas A.Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Erős modellkínálatunk további szélesítésével és digitális, intelligens szolgáltatásainkkal együtt érzelmekkel töltjük meg a márkát és egyben új vásárlói csoportokat is megnyerünk.”


Az új i30 N a Hyundai Motor első nagyteljesítményű N szériás autója,amelyet a motorsport inspirált. Az új generációs i30-ra épülve ezt az autót az alapoktól olyanra építették, hogy akár a hétköznapi közlekedés során,akár a versenypályán is élmény legyen vezetni. Az i30 N modellt egy2.0 literes, turbófeltöltéses erőforrás hajtja két teljesítményszinttel: az alapcsomag 250 lóerőt tartalmaz, míg a Performance csomagban az autó teljesítményét 275 lóerőre emelték. Mindkét változat maximális nyomatéka 353 Nm (túltöltéssel 378 Nm), maximális sebessége pedig 250 km/óra. A 250 lóerős alapváltozat 6,4, míg a 275 lóerős változat 6,1 másodperc alatt gyorsul százra.      


A Hyundai új nagyteljesítményű modelljénél minden a precizitásról, irányíthatóságról, biztonságról és tartósságról szól, ha a kemény teljesítményre és a vezetési élményre gondolunk. A kulcsfontosságú nagyteljesítmény rendszerek a szegmensben elsőként jelennek meg a Hyundai első N modelljében, amelyet a vezető önállóan kapcsolhat a kiválasztott vezetési módtól függően.   


Az i30 Fastback modelljével a Hyundai Motor egy klasszikus, prémium ötajtós kupéval lép a kompakt szegmensbe. Az i30 Fastback modellt erős kiállás és sportosan elnyújtott vonalak jellemzik leginkább. A legújabb SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereivel az i30 Fastback az i30 többi tagjához hasonlóan demokratizálja a legújabb technológiai vívmányokat. Az i30 Fastback motorkínálata két,az i30 új generációjából átemelt  méretcsökkentett turbófeltöltéses benzinmotort tartalmaz. Az i30 Fastback modell érkezésével a Hyundai Motor mindenki számára elérhetővé teszi a prémium megjelenést. 


A vadonatúj Hyundai Kona valódi hobbiterepjáróként merész és progresszív formát, prémium felszereltséget, elérhető konnektivitást és a legújabb biztonságtechnikai rendszereket kapta meg. A Kona karcsú, éles formájához hozzátartozik a full LED ikerfényszóró, a kéttónusú tető és a tíztagú jellegzetes színskála.  Ez a vadonatúj kisterepjáró optimális igény szerinti összkerékhajtási rendszert, 7 fokozatú duplakuplungos automatizált váltót és a Hyundai legújabb erőforrásait kínálja a modern városi életstílust követő ügyfelek részére. 


A Hyundai Motorsport első versenypályára tervezett projektjeként az i30 N TCR máris rengeteg érdeklődőt vonzott az ADAC TCR német bajnokságában. Az i30 N TCR a 2017-es Frankfurti Autószalonon első alkalommal került a nyilvánosság előtt kiállításra. A 2015-ben bevezetett TCR előírásoknak megfelelően az i30 N TCR versenyautót azon vásárlók számára fejlesztették, akik az egyre növekvő számú olyan nemzeti és nemzetközi versenysorozatokban vesznek részt, ahol a TCR szabályrendszerét alkalmazzák. Az i30 N TCR a Hyundai érkező nagyteljesítményű N modellkínálatát egészíti ki és továbbra is a márka nagyteljesítményű mérnöki képességeit hivatott bemutatni.     


A TCR előírásoknak megfelelően az i30 N TCR modellt egy kétliteres turbófeltöltéses motor hajtja, amelyhez egy hatfokozatú, kormánykerék mögé szerelt váltófülekkel ellátott sebességváltó kapcsolódik.  Az autó 100 literes üzemanyagtartályát tartós töltőrendszerrel egészítették ki, így az ügyfelek akár gyorsasági vagy hosszú távú versenyeken is részt vehetnek.     


A Hyundai Motor Frankfurtban mutatta be a "Smart Stream" rendszert, a saját új generációs motorcsaládot és egy Smart Stream 1.6 T-GDI motorral és egy Smart Stream 8 fokozatú duplakuplungos váltóművet állítottak ki a standon. Az új 1.6 literes T-GDI motor számos új technológiát tartalmaz, köztük a folyamatosan változó szelepvezérlést, amely folyamatosan változtatja a szelepek nyitási időtartamát  és ezzel az egymástól független optimalizált szelepvezérléssel maximalizálja a teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyságot és ezzel a károsanyag-kibocsátást is. Elődjénél gyorsabb és finomabb sebességváltásával a Smart Stream 8 fokozatú DCT váltómű szintén hozzájárul az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz. A Hyundai Motor a jövőben folyamatosan újabb Smart Stream jelzésű erőforrásokat készül bemutatni a következő évek során.  


A 2017-es Frankfurti Autószalonon a Hyundai Motor azt is bejelentette, hogy tervei szerint október elején egy teljesen elektromos járművekkel felszerelt autómegosztó programot indít a holland Amszterdam városában. Kereken száz darab Ioniq Electric autójával az új autómegosztó flottájával a Hyundai még többek számára hozza közel az e-mobilitás világát. A szolgáltatás egy avató ünnepséggel várhatóan október 5-én indul, amikor további információkat közölnek az új autómegosztó programról. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei