Mikkelsen a Hyundaihoz szerződött


Andreas Mikkelsen az év hátralévő részében a Hyundai Motorsport színeiben áll rajthoz, aki az új-zélandi Hayden Paddont fogja helyettesíteni a világbajnokság utolsó három futamán. 

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Andreas Mikkelsen ralipilóta csatlakozott a koreai versenyistállóhoz és a Spanyol-ralitól kezdődően kiegészíti a Thierry Neuville és Dani Sordo alkotta párosokat.  Andreas a rali-világbajnokság hátralévő három futamának mindegyikén –Spanyolországban, Walesben és Ausztráliában is – a Hyundai színeiben áll majd rajthoz.  


A módosítások ellenére mindhárom eddigi csapat szerződésben marad a Hyundainál, ám az adott pilóták az egyes versenyeken egyedi döntés szerint vesznek részt, amelyről minden esemény előtt külön döntenek.  Az elmúlt néhány versenyen a  Hyundai Motorsport kezdett talajt veszteni, ezért nehéz döntéseket kell meghozniuk ahhoz, hogy a maradék három versenyen fel tudjanak zárkózni az M-Sport mögé. 


„Nem volt olyan egyszerű a döntés meghozatala, de úgy éreztük, újra meg kell erősítenünk magunkat a bajnoki küzdelemben” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Andreasszal azóta tárgyaltunk, amióta abbahagyta a versenyzést, de mivel a párosaink már fixek voltak, nem tudtunk mit kínálni. Ennek ellenére amikor talajt vesztettünk, újra kellett gondolnunk a helyzetünket. Volt egy nyitott beszélgetésünk a három csapatunkkal és tájékoztattuk őket a módosításról hozott döntésünkről.  A Spanyol-rali csapatait már összeállítottuk, a Walesre és Ausztráliára vonatkozó döntésünket pedig időben bejelentjük majd. Most viszont köszöntjük Andreast és Anderst a Hyundai Motorsportnál és várakozással tekintünk a 2017-es világbajnokságunk további futamaira.” 


„Nagyon örülök annak, hogy a Hyundai Motorsporthoz csatlakozhatom és a következő három rali erejéig visszakerülhetek a WRC világába” – tette hozzá Mikkelsen. „Ez egy remek csapat tele nagyon tehetséges emberekkel, a Hyundai i20 Coupe WRC pedig bármilyen úton már bizonyítottan nyertes autó. Volt alkalmam kavicsos pályán korábban tesztelni az autót idén. Nagyon pozitív érzéseim vannak, amit biztosan meg fogunk újra találni a maradék három ralin is. Célom, hogy mindent megtegyek azért, hogy a csapatot segítsem a világbajnokságban. Nagyon bízom bennük és az autóban, így már nagyon izgatott is vagyok. Anders és én kézen állunk és remélem, hogy ez egy hosszabb távú együttműködés kezdete lehet.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei