Babajelzőt épít a Hyundai a hátsó ülésekbe


A Hyundai Motor bejelentette,hogy más autógyártókhoz hasonlóan kifejlesztettek egy olyan új technológiát, amellyel a hátsó ülésen felejtett babák biztonsága fokozható. 

Az elmúlt években számos esetben előfordult, hogy a szülők gyermeküket a bezárt autóban felügyelet nélkül hagyták, így a nyári forróságban a szülők felelőtlenségükkel tragédiákat okoztak. A statisztikák szerint évente átlagosan 37 gyerek hal meg ilyen módon világszerte, így az autógyártók gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre. A General Motors, a Ford és más gyártók mellett most a Hyundai is bejelentette, hogy saját rendszert dolgozott ki az ilyen helyzetekre. 

A koreai autógyártó jövő évtől kezdődően fokozatosan építi be „hátsó utasfigyelmeztető rendszerét” autóiba. A rendszert nemcsak a Hyundai, de a Kia modelljei is megkapják majd. „A technológia célja, hogy abban az esetben is megvédje a kisbabákat, ha szüleik a hátsó ülésen hagyják őket és elmennek vásárolni vagy más dolguk akad” – mondja a vállalat szóvivője.


A szóvivő azt is elárulta, a rendszer lényege, hogy az autó érzékeli, amennyiben a járműben lévő gyerekülésben vagy hordozóban egy kisbaba foglal helyet. Amennyiben a vezető egy bizonyos, előre beállított időn belül nem tér vissza autójához, a figyelmeztető rendszer szöveges üzenetet küld a szülők mobiltelefonjára.   

A Hyundai Motor emellett egy olyan golyó alakú övcsipeszt is tervez a hátsó ülések biztonsági öveihez, amelyekkel szorosabbra húzva még biztonságosabban lehet a gyereküléseket rögzíteni.  A vállalat egyelőre nem közölt további részleteket,mivel a technológia jelenleg is fejlesztés alatt áll. 

Forrás: brecorder.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei