Beárazták a Hyundai kisterepjáróját


Alig néhány nappal azután, hogy a Hyundai frankfurti standján Európa-premierjét ünnepelhette, a hazai importőr nyilvánosságra hozta a vadonatúj Kona hivatalos árlistáját. 

A Hyundai idén júniusban rántotta le a leplet régen várt vadonatúj Kona kisterepjáró modelljéről, amely a koreai márka első B kategóriás crossovereként minden eddiginél merészebb, stílusosabb és egyedibb formatervet kapott. A különleges ikerlámpáiról és más formai játékairól már messziről felismerhető új modell hamarosan megérkezik a magyar kereskedésekhez is, akik most megkapták a Kona hivatalos árlistáját is. 


Az új Hyundai Kona két benzines motorral és négyféle előre összeállított felszereltséggel lép a hazai piacra. Az alapmodell itt is Life névre hallgat és az i20-ban, i30-ban is szolgáló 1.0 literes, háromhengeres T-GDI turbómotor erősebbik, 120 lóerős változatát kapta. Feljebb lépve a listán, a Comfort kiviteltől választható a 176 lóerős, 1.6 literes T-GDI erőforrás, amelyhez már alapáron jár az összkerékhajtási rendszer, míg a kisebb motor csak elsőkerék-meghajtással párosítható. Dízelmotor egyelőre nincs, a vadonatúj Smart Stream rendszerű CRDi motor jövőre csatlakozik a kínálathoz. 


A Kona 1.0 T-GDI Life változata kedvezményesen 4,5 millió forintért vihető haza. amelyhez a Hyundainál már megszokott bőséges alapfelszereltség is jár. Biztonság terén a hat légzsák, a menetstabilizáló és a terepjáróknál bevált lejtmenetvezérlő és visszagurulásgátló mellett széria az aktív sávtartó és az éberségfigyelő is, extraként pedig Safety Pack néven már itt is elérhető az autonóm vészfékrendszer. Mindezek mellett széria a központi záras riasztó, a prémium keréknyomás-ellenőrző, a LED menetfény és helyzetjelző, az automata fényszórókapcsolás, az elektromos, fűthető irányjelzős tükrök, a 6 hangszórós, kormányról vezérelhető, telefonkihangosítós audiorendszer, a manuális légkondi, a sebességtartó és a 4 elektromos ablak. Extraként nagyobb felniket, ködlámpát, tetősínt, fűthető ülést és kormányt is lehet kérni, de ami igazán különleges, hogy akár 7 colos színes érintőkijelzős rádiót is rendelhetünk, amihez navigáció nem, telefontükrözés viszont jár, ráadásként pedig tolatókamerát is kapunk. 


A következő, Comfort szinten az egyliteres 16, az 1-6 T-GDI motoros Kona 17 colos alufelniket visel, van tetősín, króm belső kilincs és prémium üléshuzat, bőrkormány és váltógomb, napszemüvegtartós térképolvasó lámpa, piperetükrök. A Comfort esetében többek között rendelhető a távolsági fényszóróasszisztenssel rendelkező LED első fényszóró, a hővédő üvegezés és sötétített hátsó oldalablakok, a bőr-szövet üléskárpit, az automata klíma és már elérhető a Navi csomag Krell hangrendszerrel, 8 colos kijelzővel és digitális rádióvétellel együtt. Ami viszont igazán izgalmas, hogy itt jelennek meg az extraként kérhető belső színcsomagok: narancs, lime vagy vörös színű varrást kapnak az ülések, ugyanilyen színt kapnak a légbeömlő keretek, a motorindító gomb, a fekete tetőkárpitot a lime és vörös csomagoknál fényes fekete belső kilincsek és kormánybetét teszi egyedibbé. A megoldásnak egyetlen nagy hátránya, hogy ehhez a bőrkárpit, vagy legalább a bőr/szövet kárpitozás megrendelése szükséges. Ezzel a csomaggal a legolcsóbb (és legkisebb Hyundai) összkerékhajtású Kona 6,35 millió forintba kerül.  


A Kona Premium változatában motortól függetlenül 17 colos könnyűfém kerekek, esőérzékelővel felszerelt aeroblade ablaktörlők kaptak helyet, amit krómkeretes hűtőmaszk, a hátsó lökhárító és az oldalvédő szürke betétje egészít ki. Belül elektromos állítású vezetőoldali deréktámasz, automata klíma, tolatóradarral és tolatókamerával ellátott 7 colos színes érintőképernyő fokozza a kényelmet. A nagyobb motor választása esetén pluszpénzért nagyobb féktárcsákat is kérhetünk, ettől függetlenül pedig holttérfigyelőt és mögöttes keresztirányú forgalomfigyelőt rendelhetünk, de ha úgy ítéljük meg, akár kisebb, 16 colos felniket is választhatunk. Itt kérhetünk először kéttónusú fényezést, LED hátsó lámpákat, tetőablakot, vezeték nélküli telefontöltést és sok más kiegészítő mellett a Hyundai kínálatában elsőként megjelent Head-up kijelzőt (HUD). 


A Style névre hallgató csúcsváltozatot leginkább egyedi 18 colos könnyűfém keréktárcsáiról lehet felismerni. Itt már szériaként jár a Biztonsági csomag vészfékező rendszere, az első fényszórók és a hátsó lámpák is LED alapúak, a hátsó üvegek sötétítettek, van ülésfűtés, fényre sötétedő belső visszapillantó, kulcsnélküli rendszer, HUD és vezetékmentes telefontöltő is. 


Készletről a Premium és Style kivitelek ún. Launch csomaggal is kérhetőek, amely az egyedi belső színcsomagok mellett a Style esetén fényre sötétedő belső tükröt, sötétített hátsó üvegeket, hővédő üvegezést, kulcsnélküli rendszert és vezeték nélküli telefontöltőt tartalmaz. Premium esetén a Launch csomagban holttérfigyelő, mögöttes keresztirányú forgalomfigyelő, elektromosan behajtható külső tükrök és navigációs csomag kapott helyet. 


A magyar Hyundai kereskedések már múlt hónapban leadták megrendeléseiket az új Konára, amelyek a tervek szerint november-december környékén érkeznek meg hozzájuk.    

A teljes árlista itt érhető el: hyundai.hu

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei