Hazájában a Hyundai Kona Electric a legnépszerűbb villanyautó


A Hyundai Motor elektromos Kona crossovere az első koreai gyártású villanyautó, amelyből több mint 20 ezer darabot regisztráltak Dél-Koreában.  

A Koreai Autógyártók Szövetségének adatai szerint összesen 20 215 darab Kona Electric modellt regisztráltak július végéig Dél-Koreában. A Hyundai első elektromos kompakt crossovere tavaly május óta kapható saját hazai piacán, így az eladások száma egy év és két hónap alatt lépte át a 20 ezres határt.  

A Hyundai Kona Electric elsősorban nagy hatótávjának köszönheti a koreai elektromos járművek piacán elért vezető pozícióját. A villanyautó hivatalos hatótávja a szigorú dél-koreai mérési szabvány szerint „csak” 406 kilométer egyetlen feltöltéssel, ám a gyakorlati tapasztalatok alapján a valóságban a körülmények függvényében akár 600 kilométernél is több lehet.     


A koreai elektromos járművek fiatal történetében a Hyundai Motor Ioniq Electric modellje volt az első, amelynek eladási darabszámai elérték a 10 ezres nagyságrendet. A Hyundai Motor első világszerte forgalmazott tisztán elektromos modelljéből július végéig összesen 17 862 darabot helyeztek forgalomba Dél-Koreában, ami az Ioniq töretlen népszerűségét bizonyítja.   

A koreai piacon kapható elektromos autók közül a Kia Niro EV-ből 8 ezer, a Chevrolet Bolt EV-ből 7 200, a Kia Soul EV-ből 7 178 és a Renault Sansung SM3 Z. E-ből 5 870 darabot értékesítettek eddig Dél-Koreában.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését