Készül a Hyundai Kona N


A Hyundai Motornál már régóta téma a crossoverek nagyteljesítményű változatainak fejlesztése, most pedig úgy tűnik, a vállalat valóban megkezdte a Kona kisterepjáró N változatának tesztelését a Nürburgringen.

A most érkezett képeken ugyan egy olyan prototípus látható, amelynek a karosszériája teljes mértékben megegyezik az utcákon futó többi, hagyományos benzinmotoros Kona modellével, ám van pár olyan részlet, ami a nagyteljesítményű változatra utal. Ilyenek az i30 N mintázatú felnik, mögöttük a nagyobb fékek és az első lökhárító mögött kikandikáló intercooler, amelyek mind passzolnak a nagyobb teljesítményhez.  


Ha már itt tartunk, a vállalat képviselői, köztük Albert Biermann fejlesztési főnök szavai alapján arra lehet következtetni, hogy a Kona N változatába is ugyanazt a kétliteres, turbófeltöltős benzinmotort rakják, amit az i30 és a Veloster N változatai is megkaptak. Ez alapváltozatban 250 lóerőt és 353 Nm nyomatékot tud, de ha a Hyundainál a versenytárs Volkswagen T-Roc R verzióját is figyelembe veszik, akkor szükség lesz a 2.0 T-GDI erősebb, 275 lóerős Performance csomagos változatára is. 


A Hyundai fejlesztői a Kona futóművét az i30 N-hez hasonlóan átdolgozzák, ennek ellenére a kisterepjáró egyéni felfüggesztési és kormányzási beállításokat kap majd. Arra azonban nem számíthatunk, hogy a Kona N megkapná a jelenlegi 177 lóerős 1.6 T-GDI csúcsverzió összkerékhajtási rendszerét, egyelőre a kisterepjáró is csak elsőkerék-meghajtással lesz elérhető. A karosszéria is egyedi, agresszív kiegészítőket kap, így az i30 N-hez hasonló, átdolgozott, mélyrehúzott első és hátsó lökhárítókra, oldalszoknyára és nagyobb hátsó légterelőkre lehet számítani.   


A Kona N csupán az egyik azok között a sportos N modellek között, amelyekkel a Hyundai a következő időszakban készül: A Kona N mellett jövőre érkezik az Ford Fiesta St és a Volkswagen Polo GTI kihívója, az új i20 N sportverzió, amely után nem sokkal várhatóan a Kona N is bemutatkozhat.  

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését