Kettős Hyundai dobogó és győzelem a WTCR japán versenyhétvégéjén


A Hyundai Motorsport támogatásával versenyző BRC Racing Team egy futamgyőzelemmel és egy kettős dobogóval ünnepelhette a Túraautó-Világkupa Szuzukában megrendezett japán versenyhétvégét 

A BRC Hyundai N Squadra Corse versenycsapat pilótájaként Michelisz Norbert a Szuzuka versenypályán nyomás alatt is meg tudta őrizni nyugalmát, így a vasárnapi fordított rajtrácsos második futamon a pole pozícióból sikerült rajt-cél győzelmet aratnia, a magyar pilóta ráadásul mindhárom futamon értékes pontokat gyűjtött, így a bajnokságban mindössze hat pont lemaradással hagyhatta el Japánt. „Ez összességében egy nagyon pozitív hétvége volt számomra. Volt egy kis nehézségünk pénteken, de meg tudtuk oldani, így magabiztosan tekinthetek a szezon további részére." – mondta Michelisz Norbert.


Csapattársa, Gabriele Tarquini a második versenyen keményen megküzdött harmadik helyezésével csatlakozhatott Norbihoz a dobogón. Az olasz versenyző mindhárom futamon a legjobb tízben tudott  végezni a 2 243 méter hosszú  Szuzuka East Course versenypályán. „Azt hiszem, ez egy erős hétvége nemcsak nekem, de a csapat számára is. Egy kemény esős időmérő után szárazon már nagyon jók voltunk." – mondta Tarquini. 


A pénteki heves esőzések okozta nehéz körülmények nagyon megnehezítették a négy i30 N TCR rajtrácsos pozícióit. Az erős hétvégi szereplés eredményeként a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat 13 pontra csökkentette hátrányát a konstruktőri versenyt vezető csapat mögött. 


A BRC Hyundai N LUKOIL versenycsapat két pilótája, Augusto Farfus és Nicky Catsburg is mindhárom futamon hátrébb indult, ám a szombati és vasárnapi száraz körülmények között jó tempót tudtak autózni és előrébb tudtak jutni. „Sikerült utat törnöm magamnak minden versenyen, de ez sajnos nem volt elég arra, hogy annyi pontot szerezzünk, mint amennyit szerettünk volna. Sajnálom, mert szárazon jó autónk volt, de most a jövőre kell koncentrálnunk." – mondta Farfus. „A versenyekig minden körben kicsit küszködtünk a vizes tempónkkal. A hétvégét viszont remekül zártuk, tényleg sokat javítottunk az autón, jó pozíciókat szereztünk és élveztük a versenyeket." – mondta Catsburg.  


„Összességében pozitív volt a WTCR japán versenyhétvégéje számunkra” – mondta Gabriele Rizzo csapatfőnök. „Egy nagyon nehéz péntek után, amikor a négy autónk mindegyike küzdött a vizes körülményekkel, visszaküzdöttük magunkat és sok pontot gyűjtöttünk. Még mindig versenyben vagyunk mindkét bajnokság első helyéért, ami még két versenyhétvége előtt is nagyon szoros. Köszönöm az egész csapatnak az egész hétvégén végzett kemény munkájáért és továbbra is arra összpontosítunk, hogy maximalizáljuk az eredményt a szezon többi versenyén." 


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését