Hyundai győzelem a Spanyol-ralin!


A 2019-es Spanyol-rali fontos eredményt hozott a Hyundai Motorsport számára, Neuville győzelmével és Sordo dobogós harmadik helyével a csapat 18 pontra tudta növelni előnyét a bajnokságban. 

Thierry Neuville az idei szezonban immár harmadszor tudta megnyerni versenyt, míg a teljes Hyundai Motorsport már negyedszer ünnepelhetett győzelmet idén, miközben, miközben a pilóták lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a murvás/aszfaltos pályán. A csapat első alkalommal tudott győzni Spanyolországban, ami hitelesíti az i20 Coupe WRC versenyautón a szezonban végzett fejlesztéseket. „Micsoda hétvége volt” – mondta Neuville. „Folyamatosan gyorsak voltunk mindhárom nap és tényleg beleadtunk mindent, amit csak tudtunk. Az autó az utóbbi néhány versenyen minden terepen gyorsnak mutatkozott, így pozitív gondolatokkal nézhetünk a szezonzáró elé.”   


A Hyundai Motorsport mindhárom csapata erős teljesítményt nyújtott az egész hétvége alatt, amire a 17 szakaszból 11 szakaszgyőzelem a legjobb bizonyíték. Az elsősorban murvás terepre készített itinernek köszönhetően Sébastien Loeb az első három szakasz megnyerésével már a verseny korai szakaszában átvette a vezetést, Dani Sordo pedig kiváló formában tört a dobogó felé. Aztán a Hyundai szerelői a péntek esti 75 perces szerviz alkalmával áthangolták az autókat, így az azok készen álltak a hétvégi aszfaltos megmérettetésekre. Neuville két szombati szakaszgyőzelemmel indítva tört az élre, miközben folyamatosan tudta növelni előnyét a verseny során.    


Vasárnapra négy szakasz maradt arra, hogy Sordo megküzdjön Ott Tänakkal a második helyezésért. A spanyol pilóta a Power Stage-en is jól teljesített és végül 0,4 másodperc hátránnyal a harmadik helyre futott be. Ez volt Sordo második idei és 2016 óta első hazai dobogója. „Boldog vagyok, hogy hazai versenyemen a dobogóra állhatok, de persze jobban örültünk volna, ha megtarthatjuk a második helyünket” – mondta Sordo. „Köszönöm a csapatnak, hogy olyan autót adott, ami egész hétvégén kiválóan működött. Ezek az eredmények nemcsak a pilóták érdemei, ehhez a teljes csapat is kell.”  


Sébastien Loeb-nek meg kellett elégednie egy negyedik helyezéssel, ám a csapat egésze számára hétvégi teljesítményük mégis pozitívan hatott. „Ez csapatszinten egy nagyon pozitív rali volt” – mondta Loeb. „Az i20 Coupe WRC fantasztikus autó minden terepen. A csapat rengeteg értékes konstruktőri ponttal hagyhatja el Spanyolországot, ami a lehető legjobb az utolsó forduló előtt.”


„Az első-második helyezés persze jobb lett volna, de az első-harmadik hely sem olyan rossz” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Köszönet Neuville-nek, hogy győzelemhez segítette a csapatot, nélkülük nem tudtuk volna elérni azt az eredményt, amire szükségünk van. Az autóink murvás és aszfaltos terepen is megmutatták erősségeiket a hétvégén, most pedig készen állunk a végső küzdelemre. Fontos eredményt értünk el, ám a végső elszámolás csak a Power Stage után, Ausztráliában következik.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését