Akár N sportváltozat is készülhet a Hyundai új platósából


Az N sportrészleg vezetője egyelőre nem zárja ki, hogy a Hyundai évek óta tervezgetett platós kisteherautójából is készítenek egy erősebb sportverziót.

Már régóta tudjuk, hogy a Hyundai Santa Cruz néven egy közepes méretű kisteherautón dolgozik, ám a Hyundai N részlegének főnöke, Albert Biermann nemrégiben készített interjú során arra is utalt, hogy az autógyártónál a teherautó nagyteljesítményű változatát sem zárják ki, amely méltó versenytársa lehetne a Ford Ranger Raptor modelljének.


Egy ausztrál lapnak nyilatkozva Biermann-tól megkérdezték, hogy tervezik-e az érkező kisteherautó N változatának fejlesztését, a vezető azt válaszolta: „Mindenre fel kell készülni a Hyundaitól és a Kiatól, minden lehetséges. Tehát nincs semmi korlátozás." Amikor egy másik szaklap riportere rákérdezett erre a Hyundainál, a vállalat szóvivője meglepő módon nem kívánt semmit hozzátenni Biermann nyilatkozatához.

A riport szerint a Hyundai Santa Cruz lehetséges N sportverziója a normál változatnál agresszívabb kialakítást, megerősített futóművet kínál majd az N jellegzetes babakék fényezése alatt. A pletykák szerint az autóhoz az i30 N és a Veloster N 275 lóerős 2.0 literes turbómotorját használhatják, amit egy kis módosítással akár 300 lóerő fölé is növelhetnek. De az sem kizárt, hogy a Sonata N fejlesztés alatt álló 2.5 literes T-GDI motorja kerül a kisteherautó orrába, jóval több mint 300 lóerős teljesítménnyel. 


A BMW M részlegének volt vezetője ugyanebben a beszélgetésben azt is elárulta, hogy csapata jelenleg két projekten dolgozik: egy kisebb forró ferdehátú (hot hatch) modellen, amely minden bizonnyal az i20 kisautó új generációjára épül, valamint egy nagyteljesítményű hobbiterepjárón, amely nagy valószínűséggel az i20 kisautóval együtt jövőre érkező vadonatúj Tucson N változata lehet.

Forrás: thedrive.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését