A Hyundai és a Cummins közösen fejlesztik üzemanyagcellás technológiájukat


A Hyundai Motor a Cummins Inc. bejelentették, hogy a két globális autóipari vállalat közösen értékeli az elektromos és üzemanyagcellás hajtóművek fejlesztésében és forgalmazásában rejlő lehetőségeket.

Ezeket az új hajtóműveket várhatóan a Hyundai üzemanyagcellás rendszereinek és a Cummins elektromos erőátviteli, akkumulátor- és vezérlőtechnológiájának kombinálásával fejlesztik ki, amelynek a kezdeti szakasza az észak-amerikai haszongépjármű-piacra összpontosul és magában foglalja az észak-amerikai alkatrészgyártókkal való együttműködést ezen rendszerek járművekbe történő integrálása érdekében. A vállalatok azt is megvizsgálják, hogy miként működhetnek együtt a következő generációs üzemanyagcellás rendszerek fejlesztésében és azt is vállalták, hogy saját képviselőket delegálnak  egy olyan csoportba, amely az együttműködés más területeinek vizsgálatát végzi.


„Ez az együttműködés hatalmas lehetőség mindkét vállalat számára, amellyel kiaknázzuk erősségeinket és új lehetőségeket teremtsünk az ügyfeleknek kínált termékportfólió növekedéséhez és kibővítéséhez" – mondta Thad Ewald, a Cummins Inc. vállalati stratégiáért felelős alelnöke. „Jelentős befektetéseket végeztünk az elmúlt évben az üzemanyagcellák képességeink felgyorsítása érdekében, ideértve a hidrogéntechnika megszerzését is, ez a társulás pedig egy újabb előrelépést jelent számunkra.”

„A Hyundai üzemanyagcellás technológiában elért globális elsőségével és a Cummins páratlan elektromos hajtáslánc-technológiáival együtt úgy véljük, ez a társulás nyomot fog hagyni a haszongépjármű-piacon” – mondta Sae-hoon Kim, a Hyundai Motor Group üzemanyagcellás csoportjának alelnök vezetője. „Az ilyen együttműködések lehetővé teszik számunkra, hogy tovább bővítsük üzleti tevékenységünket és az új és a meglévő Hyundai üzemanyagcellás rendszerek értékesítése révén megerősítsük vezető pozíciónkat a globális hidrogéntechnológiában."


Ez az együttműködés ugródeszkát jelent a Hyundai Motor számára, amellyel növelheti jelenlétét az észak-amerikai haszongépjármű-piacon, a Cummins pedig a Hyundai fejlett üzemanyagcellás technológiáinak hozzáadásával bővítse villamosított energiatermék-portfólióját. Az új együttműködés túlmutathat a haszongépjármű-piacon is, mivel a vállalatok megfontolják az üzemanyagcellás áramfejlesztők fejlesztését is. Az adatvesztés megelőzése érdekében a megbízható tartalék áramgenerátorok rendelkezésre állása vészhelyzetekben számos vállalat számára üzleti szempontból kritikus követelmény. Az üzemanyagcellás tartalék áramfejlesztők vonzóak lehetnek a csökkentett károsanyag-kibocsátás miatt.

A szándéknyilatkozat egy olyan időszakban jön éltre, amikor az üzemanyagcellás technológia iránt fokozott érdeklődés mutatkozik. A hidrogént megújuló forrásokból lehet előállítani, gazdaságosan lehet tárolni és azipari és lakossági energiatermelés sokféle céljára, valamint személygépkocsikban és haszongépjárművekben is lehet felhasználni. Az energiaipari szakértők szerint a hidrogén egyre fontosabbá válik a gyorsan növekvő globális energiaigény kielégítésében, miközben egyúttal támogatja az energiatermelés szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére irányuló erőfeszítéseket is.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését