Kilencmillió Hyundai készült Indiában


A Hyundai Motor helyi leányvállalata kicsivel több mint két évtizede jelent meg az ígéretes indiai autópiacon, ahol most a kilencmilliomodik autó is legördült a gyár futószalagjairól. 

A Hyundai Motor India számos új, vagy felújított modell bevezetésével igyekszik ellensúlyozni az indiai autóiparban jelenleg tapasztalható visszaesést. A vállalatnál, amely a Maruti Suzuki mögött a második helyen áll, így mára az ország egyik legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát, nemrég a kilencmilliomodik autó is legördült a gyártósorról. 


A koreai Hyundai Motor tulajdonában lévő indiai képviselet tavaly ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját, amely mellett a gyártási mennyiség 2018. júniusban átlépte a 8 millió darabot is. A koreai autógyártó 1996-ban abban az időszakban érkezett az országba, hogy megalapítsa indiai leányvállalatát, amikor a megfizethető árfekvésű autók piacát még a Maruti Suzuki uralta. Az indiai gyár 1998-ban kezdte meg működését és első teljes üzleti évében, 1999-ben összesen mindössze 17 627 autót tudott eladni – ami kevesebb, mint fele a 2019. augusztusi forgalmának. 

Hét évbe telt, mire a Hyundai termelési darabszáma átlépte az egymilliót, ám mindössze további két év kellett ahhoz, hogy ezt megduplázzák. Az eladási darabszámok pedig 2010 óta átlagosan 450 ezer darab környékén mozognak. A vállalat sikere mögött az állandóan növekvő fejlesztések, amibe a mérnöki, formatervezési és marketingtevékenységek ugyanúgy beletartoznak, mint kivételesen kiterjedt indiai értékesítési és szervízhálózat. jelenleg 493 Hyundai kereskedés és több mint 1 300 szervizpont működik India-szerte.  


Az indiai autógyártók között a Hyundai sikere a leggyorsabb. A Maruti Suzuki vállalatnak 27 évre volt szüksége ahhoz, hogy 2010-ben elérje a 9 milliós darabszámot. A Hyundai szerint a 9 milliós gyártási mérföldkő „a Hyundai ügyfélközpontú megközelítéséről és a legjobb mobilitási megoldások biztosítása iránti elkötelezettségünkről tesz tanúbizonyságot”. A gyártó idén számos olyan fontos új terméket dobott piacra, mint amilyen a Kona Electric, a Venue, Grand i10 Nios, vagy a frissített Elantra. A Hyundainál jelenleg a Venue és a Grand i10 fogy a legjobban.  

Forrás: zigwheels.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését