Erős dobogós helyet szerzett a Hyundai Motorsport Walesben


A hétvégén megrendezett Wales-ralin a Hyundai Motorsport elsőszámú pilótája, Theirry Neuville a második helyen futott be, amivel megerősítette a csapat vezető helyét a konstruktőri pontversenyben. 

A Wales-rali szokásos vizes és sáros terepén Thierry Neuville keményen megküzdött második helyével a Hyundai Motorsport még mindig vezeti a konstruktőri ranglistát. A belga páros még az utolsó versenynapon is hatalmas nyomással tartotta a ritmust a későbbi győztes Ott Tänakkal, aminek eredményeként mindössze 10,9 másodperccel maradt el tőle. Ezzel Neuville már a 11. dobogós és a csapat legjobb Wales-i s eredményét zerezte meg idén  


Thierry Neuville összesen három szakaszgyőzelmet szerzett a hétvége során, amelyek közül egyik pénteki szakaszon Mikkelsennel az 1. és a 2. helyen végeztek.  „Nem tudtunk már többet beleadni” – mondta Neuville. „Ez már az első szakasztól egy nagyon kemény – és hihetetlenül szoros – küzdelem volt nehéz körülmények között. Saját teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, de a végeredmény miatt mégis csalódott vagyok.”


Andreas Mikkelsen erős szombat délutáni teljesítményüket ünnepelhették, amikor a helyi sztár Elfyn Evans-szal versengtek az ötödik helyért. Végül a hatodik hellyel kellett megelégedniük, miután a vasárnapi versenyt meg kellett szakítani. „A célunk az volt, hogy megvédjük ötödik helyünket Elfyn előtt, ám ez nem sikerült” – mondta Mikkelsen. „A hatodik hely nem hozott annyi pontot, mint amennyit szerettünk volna, de a szezon mostani szakaszában azok mégis nagyon értékesek.”


Craig Breen számára elég viharosan telt a Walesi versenyhétvége. A páros néhány ígéretes időeredménnyel indított, majd szombaton szerencsésen megúszta a Hyundai i20 Coupe WRC borulását. Szerencsére nem sérültek meg és az autóval folytatni tudták a versenyt, ám a betört szélvédővel nem tudták tartani az előrejutást. „A szombat nagyon kiábrándító volt” – mondta Breen. „A hiba nélkül szerintem az élbolyban küzdöttünk volna. Nagyon örülök neki, hogy a Hyundai Motorsport csapatával és egy fantasztikus autóval a rali részese lehettem. Kíváncsi lennék, milyen eredményt érhettünk volna el, de bármi is történt, annyi biztos, hogy sok motivációt gyűjtöttem itt.”  


A Hyundai Motorsport előnye a konstruktőri pontversenyben ugyan 8 pontra csökkent, de mivel a világbajnokság következő két fordulójában, Spanyolországban és Ausztráliában akár 86 pontot is szerezhetnek, még mindig jó esélyeik vannak a világbajnoki cím megszerzésére. „Újabb dobogós helyezést értünk el a Wales-ralin és még mindig vezetjük a világbajnokságot” – mondta Andrea Adamo csapatfőnök.”Nem mondhatom, hogy az eredményekkel teljesen elégedettek lehetünk, de a konstruktőri listavezető szerep még több elkötelezettséget ad számunkra és ha erre szükség lesz, az utolsó versenyekre még erősebbek lehetünk.” 


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését