Egymillió Hyundai Tucson készült Nosovicében


A Hyundai Motor Manufacturing Czech vállalat nosovicei üzemében október 9-én elkészült a népszerű Hyundai Tucson hobbiterepjáró egymilliomodik példánya.

A Hyundai csehországi üzemében immár egymilliónál is több Tucson modell készült. Ezzel pedig nemcsak a Tucson lett az első olyan modell, amelyből a Hyundai nosovicei üzemében egymillió példány készült, de a Tucson az első olyan hobbiterepjáró is, amelyből egymillió példány készült Csehországban. „Ez az autó megváltoztatta a nosovicei autógyár teljes működését, hiszen a termelt mennyiség mellett jelentősen hozzájárult a termelés minőségének javításához is” – mondta Pavel Barvík, az autógyártó szóvivője.   


Az új Hyundai Tucson termelése 2015 júniusában kezdődött meg a csehországi Nosovicében, így az egymillió darab 52 hónap alatt készült el. A Tucson modell jelenleg a sziléziai autógyártó teljes termelésének 70 százalékát jelenti, vagyis a naponta elkészült mintegy 1 500 darab autóból 1 100 darab Tucson gördül le a szalagról. A Tucson mellett az i30 öt különböző változata is itt készül.  


A Hyundai szerint a Tucson a vállalat egyik kulcsfontosságú terméke nemcsak Európában, de a világ más tájain is. „Jelenleg a világ 67 országának készítünk Tucson modelleket Mexikótól Új-Zélandig, Izlandtól Dél-Afrikáig. Természetesen a termelésünk nagy részét Európába szállítjuk, a legnagyobb piacunk Nagy-Britannia, Németország, Spanyolország, Olaszország és Oroszország… de szállítottunk már olyan egzotikus országba is, mint Martinique.” – mondta Barvík, majd hozzátette: „Mostanáig nagyjából 15 ezer darab Tucsont szállítottunk a hazai, cseh autópiac számára. A vállalati partnerek között van a Cseh Erdőgazdaság, a Közúti és Autópálya Igazgatóság és a cseh rendőrség is.”  


Barvík azt is elmondta, hogy ez az év ünnepléssel telik az autógyártó vállalatnál, ugyanis a termelési darabszám a 2008-as szériagyártás megkezdése óta idén májusban lépte át a hárommilliót, a jövő év pedig az innovatív invázióként jellemezte. „Erről még jönnek majd hírek, de hogy mikor és pontosan micsoda, arról még nem beszélhetek” – mondta Barvík.  


Martin Klínik, a HMMC minőségbiztosítási osztályának vezetője elárulta azt is, hogy négy éve, a Tucson gyártásának beindításakor az új modellt nemcsak integrálták a gyártási rendszerbe, de a gyár munkatársai az új autó fejlesztésében és innovációiban is részt vettek. „Mi ma már nemcsak egy átlagos összeszerelő üzem vagyunk, de már a fejlesztés során a helyi utakon is teszteljük az autót és javaslatokat teszünk a továbbfejlesztéshez. Ezeket aztán továbbítjuk a németországi fejlesztőközpontnak, vagy a koreai fejlesztőüzemnek” – mondja Klínik.  


És vajon milyen konkrét javaslatokat tettek a nosovicei munkatársak az új Hyundai Tucson modellhez? „Rengeteg ilyen dolog van, néha technikai jellegű megjegyzések, mint pl. hogyan lehetne az elektromos kábeleket a motortérben jobban elhelyezni. Emellett néhány javaslatunk praktikus jellegű, mint pl. a Tucson hátsó üléseihez kínált síalagút, amire a koreaiak eredetileg nem is gondoltak” – árulta el Miroslav Jasiok termékmenedzser.  


A csehországi Nosovicében működő autógyár a Hyundai Motor egyetlen üzeme az Európai Unión belül. Az üzemben nagyjából 3 300 ember dolgozik és további 8 700-an dolgoznak a gyár beszállítóinak valamelyikében. A gyár tavalyi értékesítési eredménye 129,26 milliárd korona volt, ami ugyan 7,4 milliárd koronával kevesebb, mint egy évvel korábban, nyeresége azonban mégis 531 millió koronával 7,22 milliárd koronára növekedett. Tavaly összesen 340 300 autó készült az üzemben, idén 318 ezer Hyundai gyártását irányozták elő.  

Forrás: ceskenoviny.czdenik.cz

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését