Sordo jövőre is marad a Hyundainál


A Hyundai Motorsport versenyzője, Dani Sordo hetes mágikus szám, aminek szellemében a versenyző immár hetedik évét kezdheti meg a csapat kötelékében.  

Sordo a 14 versenyhétvégéből álló 2020-as világbajnokság 7 versenyén fog rajthoz állni Hyundai i20 Coupe WRC versenyautójával, amivel a megszakítás nélküli hetedik évét töltheti a Hyundai Motorsport csapatával. A spanyol pilóta már a csapat 2014-es debütáló szezonja óta meghatározó szerepet töltött be és ezalatt összesen kilenc dobogós helyet szerzett, beleértve az idei Szardínia-ralin elért győzelmét.   


Az idei 2019-es versenyszezon Sordo eddigi egyik leginkább következetes és versenyképes szezonja annak ellenére, hogy mindössze hét versenyen vehetett részt. A Szardínia-ralin elért győzelme messze kimagaslott a számos nehéz körülmények között elért jelentős teljesítménye közül.  


„Nagyon örülök neki, hogy a hetedik egymást követő szezont a Hyundai Motorsportnál folytathatom" – mondta Sordo. „A csapat számomra tényleg egy családdá vált és fantasztikus pillanatokon osztoztunk együtt. A legfontosabb az idei szardíniai győzelem volt, ám az évek során sok erős versenyünk volt, ideértve az első szezon emlékezetes kettőd győzelmét Németországban. Nagyon boldog vagyok, mert jól érzem magam a csapattal, de az is fontos, hogy versenyképesebbnek érzem magam, mint valaha. A Hyundai i20 Coupe WRC bármilyen talajon erős autó, és számos idei versenyen volt nagy lendületünk még akkor is, ha az eredmények nem mindig a terveink szerint alakultak. Nagyon sok ambíciónk van még és örülök, hogy lehetőségem van 2020-ban hét raliversenyen részt venni a csapattal. ”


„Dani ebben a szezonban megmutatta, hogy továbbra is a WRC egyik legsokoldalúbb és legversenyképesebb versenyzője” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke.  „Szardínián elért győzelme kivételes teljesítmény volt, ám a többi versenyen is megmutatta tempóját és lehetőségeit. Éppen ezért logikus döntés volt számára, hogy még egy évig a csapatunkkal maradjon – az egymást követő hetedik idényben a Hyundai Motorsport pilótájaként. Dani a következő szezonban a 14 rali közül hétben vesz részt, személy szerint pedig nagyon örülök annak, hogy 2020-ban továbbra is a WRC programunk része lesz.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését