Első hivatalos képeken a megújult Hyundai Grandeur


A Hyundai nyilvánosságra hozta az első képeket és információkat a megújult Grandeur modellről, amely a vállalat „Érzéki Sportosság” formanyelvének legújabb megnyilvánulásaként született meg.

A Hyundai Motor „Érzéki Sportosság” formanyelve elsőként a 2018-as Genfi Autószalon bemutatott Le Fil Rouge tanulmányautón mutatkozott be, amelynek formai megoldásai először a Palisade, majd a Sonata modellekben köszöntek vissza. A frissített Grandeur az első olyan szériaautó, amelyet olyan integrált hűtőmaszkkal és menetfénnyel szereltek fel, amely a Le Fil Rouge koncepción volt látható.  


A rejtett fények elsőként a Sonata modellen mutatkoztak be, amelynek LED menetfényei egészen a motorháztetőre kúsztak fel, kikapcsolva pedig teljesen hagyományos krómcsíknak tűnnek. A Grandeur részére a tervezők a hűtőmaszk gyémántos mintázatát ruházták fel ugyanezzel a technológiával, így azok kikapcsolva a maszk integrált részeinek tűnnek, menet közben viszont drámaian hozzájárulnak a Grandeur megjelenéséhez. Az új modell sportosságát a 60 mm-rel 4 990 mm-rel növelt hosszúság hangsúlyozza. 


Ráncfelvarrásoknál szokatlan módon a Grandeur tengelytávját is megnövelték 40 mm-rel, amivel az autó a közlemény szerint kategóriájának egyik legtágasabb képviselője lehet. A belső teret elsősorban a vízszintes formák határozzák meg, amelynek bőrülései egy kényelmes társalgót idéznek. Az egyénire alakítható digitális műszeregység és a középső navigációs érintőkijelző egyaránt 12,3 colos méretben készülnek, amelyek az információk átláthatóságán túl bővítik az utastér térérzetét.   


Az utaskabin teljes szélességében végigfutó széles és vékony légbeömlők még szélesebbnek mutatják a teret, ahogyan a bőrrel vont széles középkonzol is ugyanezt érzékelteti. A nyomógombos (Shift by Wire – SBW) sebességváltó kezelőszervek lehetőséget adtak arra, hogy a konzol alatt egy tárolórekeszt alakítsanak ki, még tovább hangsúlyozva a Grandeur nyitottságát.   

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését