Többféle felépítménnyel jönnek a Hyundai platósai


A hobbiterepjárók és platós kisteherautók piaca világszerte dinamikusan bővül, a Hyundai csoport hamarosan érkező kisteherautói pedig változatos felépítményeikkel igyekeznek új vevőket hozni a koreai márkákhoz.

A Hyundai már a 2015-ös Detroiti Autószalonon bemutatta Santa Cruz koncepcióját, amellyel a márka megmutatta saját elképzeléseit a platós kisteherautó témában. Kis késlekedés után a Hyundai csoport most gőzerővel fejleszti saját kisteherautóit, amiből nemcsak Hyundai, de Kia emblémás változat is készül, ráadásul egy nemrégiben megjelent riport szerint a két autógyártó különböző felépítményekkel igyekszik változatosabbá tenni kínálatát.   


A Kia Motors Australia vezetője, Damien Meredith elárulta, hogy a Kia is dolgozik egy olyan platós teherautón, amelyet a Hyundaihoz hasonlóan többféle karosszériaváltozatban fognak kínálni. Meredith megemlítette azt is, hogy az új modellek szimpla- és duplakabinos kivitelben, benzines és dízelmotorokkal is készülnek majd. A Hyundainál megerősítették, hogy szintén hasonló opciókban gondolkodnak, ám emellett náluk sima alvázas és extra nagy platós kivitel is elképzelhető.  

Meredith azt is elárulta, hogy vannak bizonyos szabványértékek, amelyeket az autónak teljesítenie kell vontatási súlyban és más képességekben, így amikor az autó megérkezik, biztosak lehetnek benne, hogy versenyképes tudással fog rendelkezni. A Kia Motors hivatalosan ugyan nem kívánta megerősíteni a márka ilyen irányú jövőbeli terveit, azt azonban hozzátették, hogy új lehetőségek után kutatva tanulmányozzák az amerikai autópiacot. A platós kisteherautó pedig pontosan egy ilyen lehetőség lenne.   


Ha pedig a Hyundai és a Kia valóban belépne a platós kisteherautók piacára, úgy éppen a megfelelő időben érkezhetnek. A szegmensben gyors egymásutánban érkeznek az új résztvevők, mint pl. a Ford Ranger és a Jeep Gladiator, amelyek egyértelműen a Chevrolet Colorado, a Nissan Frontier és a Toyota Tacoma ellen indulnak. A Hyundai és a Kia kettős támadása pedig nagyot verhet a konkurensekre és egyben még több olyan lehetőséget kínál a vásárlók számára, amit a mostani modellek nem képesek kielégíteni.

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését