A Hyundai sebességrekordot ért el zöldautóival


A Hyundai bejelentette, hogy mérnökcsapataik szeptember végén a Sonata hibrid és az üzemanyagcellás Nexo részvételével szárazföldi sebességrekordot értek el a Bonneville Sós Síkságon.

A Hyundai környezetbarát járműveit a vállalat vezető hajtáslánc-mérnöke, Dean Schlingmann vezette, amelyet a vállalat mérnökei a rekordkísérlethez megfelelően előkészítették. A Nexo a hidrogén üzemanyagcellás járművek kategóriájában úgy érte el a 170,848 km/órás csúcssebességet, hogy eközben az egyedi matricázáson túl. mindössze egy légterelő idomot kapott az első lökhárító alá. 


A Nexo crossovert emellett egy sor biztonsági felszereléssel is elláttak, köztük egy FIA által jóváhagyott króm bukókeretet és egy hatpontos biztonsági övrendszerrel kiegészített Sparco ERGO biztonsági ülést. További biztonsági elemek közé tartoztak az ablak- és kartámasz-hálók, valamint a tűzoltó rendszer.


Hasonlóképpen, a Sonata Hybrid 265,009 km/órás csúcssebességgel megdöntötte a benzines-elektromos hibrid kategória szárazföldi sebességrekordját. Ezt az autót azonban a Nexohoz képest jelentősen átalakították és számos újítást tartalmazott. A motorháztető alatt a motort egyedi Injen Technology 76 mm-es kipufogórendszerével szerelték fel. A modellt Nitrous Express Maximizer EZ vezérlővel, kettős nitrogáz-tartályokkal és egy „nedves” üzemanyag-elosztócső mágnesszelepcsomaggal is ellátták. Az autó versenyüzemanyagot is használt és különleges erőátviteli szoftvert is futtatott.


A módosítások itt azonban nem értek véget, a csapat a KW Suspensions lengéscsillapítóit, rugóit, valamint nagyteljesítményű fékrendszereit is beépítette az autóba, aminek kerekeire Vision Race 55 versenyfelinket, légellenállást javító dísztárcsákat és Goodyear Eagle gumikat is húztak. Végül a mérnökök ugyanazokat a biztonsági rendszereket a Sonata Hybrid modellbe is beépítették, mint a Nexoba. A nagyobb csúcssebesség miatt viszont mindezeken felül a Sonata egy különleges fékezőernyőt is kapott.   


Forrás:  carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését