Rekordot döntött a Hyundai Németországban


A Hyundai Motor piaci részesedése a vállalat kisebb autóinak és a Kona crossover sikereinek köszönhetően soha nem látott magasságokba jutott idén szeptemberben.

A Német Szövetségi Közlekedési Hatóság és az Európai Autógyártók Szövetsége bejelentette, hogy az elmúlt hónapban a Hyundai Motor a német autópiac 4,8 százalékát szerezte meg, míg az eddigi legmagasabb részesedésük 4,7 százalék volt, amit még 2015. szeptemberében értek el. 

A vállalat szeptemberben 11 676 db új autót értékesített ezen a piacon, ami 36 százalékkal több, mint egy évvel korábban, miközben a teljes német piac 22,2 százalékos növekedést mutatott. A Hyundai az értékesítési darabszámot tekintve a 7. lett, felülmúlva az Audi, a Renault, a Fiat és a Toyota eredményeit és második helyen áll a Ford mögött a nem német autógyártók között. 


A Hyundai Motor stabil növekedést produkál ezen a piacon. Az éves értékesítési eredmény 2008 és 2012 között szinte megduplázódott, 51 687 darabról 100 875 darabra emelkedett ebben a négy évben, tavaly pedig rekordszintre emelkedett, amikor 114 878 darab új Hyundai kelt el Németországban. Ez a szám idén tovább emelkedhet, hiszen csak az idei év első felében az eladott autók száma elérte a 62 095 darabot.

A Hyundai Motor Group 41 évvel ezelőtt lépett be először az európai autópiacra. A csoport éves értékesítési darabszáma tavaly először haladta meg az egymillió darabot, ami idén várhatóan újra be fog következni. Idén januárjától szeptemberéig a Hyundai Motor 429 861 darab, a Kia Motors 389 151 autót értékesített Európában, ami az előző év azonos időszakához képest 0,8 és 0,9 százalékos növekedést mutat, míg a teljes európai autópiac 1,5 százalékos csökkenést produkált. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését