Drasztikusan átalakul a Hyundai Grandeur


Felbukkant néhány olyan fotósorozat az interneten, amelyek állítólag a Hyundai Grandeur frissített változatát mutatják, ám ha ez így van a mérnökök jóval többet alakítottak rajta, mint egy átlagos ráncfelvarrás során.  

A jelenleg kapható hatodik generációs Hyundai Grandeur három éve mutatkozott be, ezért nem meglepő, hogy a koreai autógyártónál elérkezett a modell félidős frissítésének ideje. A mostani felvételek alapján azonban sokkal meglepőbb, hogy a Hyundai formatervezői jelentős mértékben átszabták a modell jellegzetes vonásait és ezzel egy egészen új, a mostaninál élesebb külsőt adtak az autónak. 


A Hyundai egyszerűen fogta és kidobta a Grandeur eddigi ovális formájú fényszóróit, amiket egy olyan új, sarkosabb formavilágú, határozott élekkel rendelkező fényforrás váltotta fel, mint amit legutóbb a Sonata limuzinon is láthattunk. Ezeket a fényszórókat pedig ügyesen beintegrálták a markánsan átrajzolt hűtőmaszkba, amelyekben (a Sonatához hasonlóan) a fényszórókhoz közeli elemek nyíl alakban világítani is képesek.   


Egy másik fotón az új Grandeur hátsó kialakítását láthatjuk, ahol a tervezők szintén kidobták a korábbi íves megoldásokat és helyükre határozott vonalakat és éleket rajzoltak. Más a lökhárító és átrajzolták a kipufogó-kivezetéseket is, a hátsó lámpák fényei pedig a karosszéria teljes szélességében világíthatnak. Azt még nem lehet tudni, hogy az új Grandeur mikor fog bemutatkozni és mikortól kerül sorozatgyártásra, így azt sem tudjuk biztosan, milyen motorválasztékkal fog megjelenni. Azt pletykálják, hogy a mostani változatokba kérhető 2.4 GDI, a 3 literes V6 MPi és GDi változatai mellett a 3.5-ös V6-os erőforrás továbbra is elérhető lesz az autóhoz. 


Bár korábban a Grandeur sokfelé, így Amerikában és Európában is kapható volt, a mostani nemzedék már csak a világ eléggé korlátozott részén kapható, köztük Dél-Koreában, Kínában, a Közel-Keleten és néhány más kiválasztott piacon. Ez főképpen annak köszönhető, hogy a Hyundai úgy döntött, új prémium luxusmárkája, a Genesis piacszerzése érdekében visszavonja a típus értékesítését Kanadában és az Egyesült Államokban. 


Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését