Indiában tesztelik a Hyundai új kislimuzinját


A Hyundai éppen csak most mutatta be vadonatúj kompakt Grand i10 Nios kisautóját, amelyből máris készül a nagy csomagterű lépcsőshátú limuzinváltozat is.  

A Hyundai nemrég valahol Dél-Európában tesztelte a Grand i10 új lépcsőshátú változatát, mostanra azonban a prototípusok már az indiai utakat róják. Ahogyan korábban is, a kiskompakt limuzin továbbra is a Hyundai aktuális Grand i10 generációjára épül, amelyet a vállalat néhány napja mutatott be hivatalosan. 


A Grand i10 Niosra épülő autó megőrzi elődje arányait, megjelenése pedig elölről szinte azonos lesz a már bemutatott ötajtós kisautóval. Ezzel együtt a kaszkád hűtőmaszk szélesre nyújtózik, annak belső mintázata azonban az ötajtósétól eltérően méhsejt alakú. Az első lökhárító is más alakot mutat, amely a hűtőráccsal összeolvad, alul pedig van egy külön légbeömlő, ami az ötajtósban nincs. A ködlámpafészkek a frissített Elantrához hasonlóan függőleges alakúak, felettük a LED nappali menetfények ugyanolyan bumeráng formát kaptak, mint az ötajtóson.  


A hátsó formaterv egy stílusos limuzint mutat, ahol a körbefutó nagy lámpatestek LED fényei egészen a csomagtérfedélre is áthúzódnak. A formanyelv nagyon hasonlít a Hyundai többi új limuzinjához, amilyen a frissített Elantra, így a rendszámtartó ezen az autón is a lökhárítóra került. Közelebbről megnézve a egy dekoratív LED csík is húzódik a hátsó lámpatestek alatt, amely tovább emeli a kisautó megjelenését. 


Belül a limuzin is ugyanazt a műszerfalat örökli meg, amit a Hyundai a Grand i10 Nios modellben már bemutatott. Ennek része a középső 8 colos érintőképernyő telefontükrözéssel, navigációval és Blue Link rendszerrel, a drágább változatok pedig akár vezeték nélküli telefontöltőt is kaphatnak. A motorkínálat a szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő 1.2-es benzines és dízelmotorokból áll majd, amelyek a Grand i10 Niosban is szolgálnak majd. 


A kislimuzin teljes megújulásával a Hyundai vélhetően a modell típusnevét is megváltoztatja, hiszen az Xcent különösen a taxisok körében vált népszerűvé. Ezért a mostani Xcent generáció tovább fog élni ezen a néven, míg az új verziónak egy más, magasabb presztízsű nevet választanak majd.    

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését