A Hyundai kötelezővé teszi a Hátsó utasfigyelmeztető rendszert


A Hyundai üdvözli az amerikai hatóságok és civil szervezetek kezdeményezéseit, és saját hátsó utasfigyelmeztető rendszerét önként kötelezővé teszi a 2021-től forgalomba helyezett autóin. 

A Hyundai Motor America a hatékony biztonsági technológiák elterjedésének nagy támogatójaként üdvözli a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA), a Kongresszus, a Cunsumer Reports magazin és az autóipar azon törekvéseit, amelynek nyomán a jövőben kötelezővé tennék a hátsó utasfigyelmeztető rendszereket. Ezen eszközök alapfelszereltséggé tételükkel segíthetnek megelőzni a gyermekek halálát a túlforrósodó autókban. 


Saját részüket megtéve a Hyundai önként vállalja, hogy saját Hátsó Utasfigyelmeztető rendszerét (Rear Occupant Alert – ROA) 2022-től minden új autóba beépíti. A vállalat emellett az ultrahangos hátsó utasfigyelmeztető rendszerét vagy hasonló érzékelőkkel működő berendezését opcióként egyre több új modellben is kínálja a jövőben.  


Manapság két új Hyundai modell kapható alapáron az ajtókra kötött ROA rendszerrel: az új, 2020-as modellévű Santa Fe és a Palisade. Ezek mellett opcióként mindkét terepjáróban elérhető az ultrahangos érzékelőkkel működő rendszer is. Az idén a kereskedésekhez érkező 2020-as új Sonata szintén alapáron kínálja az ajtók állapotát figyelő ROA rendszert, míg az ultrahangos rendszer felárért elérhető opcióként szerepel.   


„A járművekben kapott hőguta megelőzhető, mi pedig megtesszük amit tudunk azért, hogy ezt megakadályozzuk” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési vezetője. „Remek rendszereink vannak, amelyek az ajtók logikai memóriáját és mozgásérzékelőket használnak arra, hogy megóvják a gyerekeket és a háziállatokat attól, hogy a kocsiban felejtsék őket, de attól is védenek, hogy a gyerekek véletlenül se zárják be magukat az autóba.”

A Hyundai jelenleg kétféle ROA rendszert kínál a tragédiák megelőzésének elősegítésére. Az ajtók logikai memóriáját használó ROA rendszer érzékeli, hogy a hátsó ajtókat kinyitották vagy becsukták, mielőtt az autó elindult volna és megállás után, ajtónyitásra a műszeregység kijelzőjén megjelenő üzenetben emlékezteti a vezetőt arra, hogy ellenőrizze a hátsó üléseket. Az ultrahangos ROA rendszer már ajtómemóriával is rendelkezik, de emellett egy ultrahangos érzékelő is érzékeli a második üléssorban hagyott  gyerek vagy háziállat mozgását. Ha a rendszer mozgást érzékel a hátsó utastérben, miután a vezető kiszállt és bezárta autóját, a rendszer a dudát használva jelez és a Hyundai Blue Link alkalmazásán keresztül szöveges üzenetet is küld az a vezetőnek.    

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését