BMW 3-as rivális Genesis Coupe alapokon


Az BMW 3-as szériája mindig is mérce volt a kategóriájában és a nemrég bemutatott új modell minden bizonnyal továbbviszi ezt a hagyományt. Most azonban egy dél-koreai ellenfele is akadhat a modellnek, méghozzá a Hyundai-tól.

A Hyundai-nak ugyanis létezik egy erre a célra alkalmas hátsókerekes platformja, amelyre épített autó könnyen a 3-as vetélytársává válhat.

„A Genesis Coupe valóban ugyanabban  akategóriában versenyez, mint a 3-as Coupe.” – mondta John Krafcik, a Hyundai USA ügyvezetője az Automotive News-nak még februárban. „Komolyan gondlkodunk azon, hogy egy lépcsőshátú változatot is készítünk belőle.”


Amíg Krafciknak igaza van abban, hogy alapjában véve ugyanabban a kategóriába tartozik a két autó, azért még nem egy súlycsoportban vannak – legalábbis egyelőre. A lehetőség azonban adott arra, hogy a Genesis Coupe felépítését finomítva komoly ellenfelévé válhasson a BMW 3 modellnek.

Ha valóban egy BMW 3 modellel kívánják felvenni a versenyt,  még nagyon sok tennivalója van a Hyundai-nak, mire a Genesis Coupe-t felkészítik.

Az egyik ilyen tényező a közvetlen irányítás. Addig, amíg arról szól az „irányítás”, hogy a parkolóhelyre beálláskor milyen erővel kell eltekerni a kormányt, addig a Hyundai van előnyben. Ám ha a Hyundai egy BMW 3-assal akar megmérkőzni, autói irányítását, kezelhetőségét javítania kell.

A másik tényező az ár. Koreai márkaként a mini-Genesis (vagy akárhogyan is nevezik majd) minimum 20 százalékkal olcsóbbnak kell lennie egy hasonlóan felszerelt 3-as modellel. Amennyiben a BMW-vel kell felvenni a versenyt, az árnak kell az egyik tényezőnek lennie, amely bevonzza a vásárlókat a Hyundai szalonokba.

Fontos lehet még a versenyképes motorválaszték is, mely még messze nem tart a BMW szintjén, ám a fejlesztés iránya mindenképpen pozitív. Vannak már kisebb, 2 literes turbómotorok, 3,3 V6 egységek, GDi technológia, melyekhez manuális és automata váltók is társíthatók.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei