Hyundai a SEMA Show-n


Megnyílt végre a SEMA Show Las Vegasban, ahol a Hyundai több érdekességet is bemutatott a tuningra éhes közönségnek.

RMR500 Hyundai Genesis Coupe V8

Úgy tűnik, Rhys Millen képtelen volt kivárni, amíg a Hyundai készít egy igazi V8-as Genesis Coupe-t, így készített magának egyet!  


Az RMR500 Genesis Coupe V8 megkapta a Hyundai vadonatúj 5 literes Tau V8 egységét, amely nem kevesebb, mint 450 lóerős.  A modell olyan gyorsan készült el, hogy valószínűleg emiatt nem közöltek további adatokat a jármű képességeiről – vagyis nem volt elég idejük letesztelni.

Ám a SEMA Show után llesz alkalmuk rá, amely után kíváncsiak leszünk arra, vajon a Hyundai gyártásba helyezi-e ezt az erőforrást a Genesis Coupe modelljéhez.


Az RMR500 rengeteg komoly átalakításon ment át ahhoz, hogy 150 plusz lóerőt sajtolhassanak ki belőle. Ezenkívül 19 collos HRE felniket, Hankook Ventus gumikat, Brembo kerámia féktárcsákat is kapott az autó.


Természetesen a belső átalakítások mellett komoly külső átalakítások is történtek, amelyek közül az RMR első légterelők, karbon hátsó diffúzor, oldalspoilerek, ködlámpafészkek és hűtőmaszk emelhető ki.

ARK Performance Hyundai Veloster

Az ARK is bemutatta saját elgondolását a Veloster témában. Valóságban sokkal szebb, mint az előzetes grafikák alapján számítani lehetett rá.


Egyedi mattszürke színével az ARK Performance Hyundai Veloster nemcsak feltűnő, de a beépített turbófeltöltőnek köszönhetően szédületesen erős is lett. Emellett minden olyan kiegészítővel felszerelték, amit csak kapni lehet ma a piacon a modellhez!


Az autó 210 lóerős teljesítményét a hozzá épített aerodinamikai csomag, sportfutómű, hatékonyabb fékek és Nitto kerekek hangsúlyozzák ki.

PM Lifestyle Hyundai Veloster

A PM Lifestyle Veloster modellen olyan átalakításokat végeztek el, amelyeket akár a tulajdonosok is megtehetnek otthoni saját garázsműhelyükben. A projektet a Universal Technical Institute segítségével valósították meg, amelynek révén a SEMA Show után három éves körútra indul az autó, így több, mint 120 különböző autóversenyeken és iskolai rendezvényen vesz részt.  


A Velostert egy 1,6 literes GDi motor hajtja, amelynek teljesítményét rengeteg technikai módosítással 163 lóerőre emeltek, emellett külsejét is jelentősen átalakították. Többek között egyedi festést, szénszálas motorháztetőt, LED ködlámpákat valamint Genesis LED külső tükröket kapott az autó.


A belsőt különleges bőr ülésekkel, bőr középkonzollal, 10 collos mélynyomóval, 400 wattos erősítővel felszerelt Panasonic fejegységgel és még sok más aprósággal tették egyedivé.

Hurricane SC Edition Hyundai Genesis

A különleges név SC megjelölése mögött egy turbófeltöltő áll. Ebben az esetben egy Magnuson intercooler is bekerült a motortérbe, amelyet a Hyundai amerikai fejlesztőmérnökeivel közösen dolgoztak ki, így több, mint 450 lóerősre sikerült feltornászni a 3,8 literes motor teljesítményét.



A turbó nemcsak bemutatócélokat szolgál, legalábbis David Dutko, a Hyundai egyik mérnöke szerint. "A V6 motort és az egész autót felkészítettük a többletteljesítményre. A mérnökök évek óta együtt dolgoznak a Magnusonnal a jövő Hyundai modelljeinek teljesítménynövelése érdekében."


Az SC Hurricane másik különlegessége a teljes Rhys Millen versenykarosszéria elemei. 19 collos Enkei felnik Hankook gumikkal, magasfényű kipufogók, LED fényszórók és hátsó lámpatestek. A Bilstein felfüggesztés, a Brembo fékek, hűtésre szolgáló nyílások tovább növelik a teljesítményt. Belül Lexikon audiórendszer, Katzkin bőr-velúr ülések és egyéb változtatások szolgálják a kényelmet.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei