Hivatalos előzetes a Genesis Coupe bemutató előtt


Ezen a hétvégén mutatkozik be Dél-Koreában a Genesis Coupe ráncfelvarrott változata.

Az új modellről már eddig is jelentek meg kémfotók, ám úgy látszik, az utolsó napokban is kerülnek elő ilyen felvételek, melyeken már álca nélkül látható az új sportkupé.


Az új fotók mellett egyre több megbízhatónak tűnő információ lát napvilágot az új modell felszereltségéről, motorjairól.




Így minden valószínűség szerint a sokat kritizált, csak magasságban állítható kormány végre mélységében is állíthatóvá válik, emellett a külső és belső választható színpaletta is megújul.



Ezeknél azonban sokkal lényegesebbek a motorháztetó alatti változtatások. Az eddigi kétliteres turbómotor átadja a helyét egy közvetlen befecskendezéses, szintén kétliteres egységnek, amelynek teljesítménye kétféle lehet: alapváltozatában 260, míg ún. „premium” kivitelben 275 lóerő. A 3,8 literes V6-os teljesítményén is javítottak a tervezők, így az alapesetben 340 lóerős, míg „premium” kivitelben 348 lóerős lehet. Emellett az összes automataváltós kivitel immár a cég vadonatúj, 8 fokozatú egységét kapja meg.


A nem hivatalos forrásból szerzett adatok mellett most először közölt a gyártó két előzetes fotót a megújult sportautóról.


Az új Genesis Coupe november 12-én mutatkozik be Dél-Koreában, míg a modell egyik fő piacának tekinthető Egyesült Államokban várhatóan a januári Detroit-i Autószalonon rántják le a leplet a modellről.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei