Novemberben mutatkozik be Koreában az új Genesis Coupe és a KIA TAM


Egy koreai autós lap beszámolója szerint a frissített Hyundai Genesis Coupe világpremierjét november 12-én, az éves Korea Speed Festival alkalmával tartják a dél-koreai Kangwon Taebaek versenypályáján.

A kémfotók alapján az új Genesis Coupe mind külsőleg, mind belterében még sportosabb lesz, mint a mostani generáció. A motorokat szintén felfrissítik, a kétliteres turbós, illetve a 3,8 literes V6 motort közvetlen benzinbefecskendezéssel látják el, így teljesítményük 270 és 333 lóerőre emelkedik. Azonban valószínűleg nem kerül a Genesis Coupe motorterébe a korábban emlegetett 5 literes V8 GDi 429 lóerős motor.

A Genesis Coupe fő piacán, Amerikában a jövő év januárjában megrendezésre kerülő Detroit-i Autószalonon mutatkozik be a modell - jelentette be John Krafcik, a HMMA igazgatója.


A KIA szintén novemberben készül bemutatni az első „kei-car”-ját, a TAM-ot. A kis egyterű 1 literes, 69 lóerős motorral és négyfokozatú automatával is elérhető lesz. Habár a pontos méretek még nem ismertek, valószínűleg hasonló dimenziójú lesz, mint a Picanto modell.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei