A Hyundai Motor elnöke elégedetten mosolyoghat


Egy Nathan Deal-lel, Georgia kormányzójával a szöuli Grand Hyatt éttermében jóízűen elfogyasztott vacsora után a Hyundai-KIA Automotive Group elnöke, Mong Koo Chung a következőket mondta: Úgy érzem magam, mintha végre egy széles nyílt úton száguldanék.  Jól érzem magam.”

Mint ahogyan azt már korábban megírtam, Deal azért látogatott a koreai vállalathoz, hogy megvitassák a vállalat és Georgia együttműködését, hiszen az amerikai államban található a KIA amerikai gyártóbázisa. Az elnök évek óta kerülte a médiát, most azonban készségesen válaszolt a riporterek kérdéseire.  

Chung mostanság igen jókedvű és erre meg is van az oka. Az autóipari cég első féléves üzemi eredménye 9,17 trillió won (8,13 milliárd dollár), amellyel megelőzik a Samsung csoport eredményét, mely „csak” 8,1 trillió won (7,2 milliárd dollár). A Hyundai csoportnak az alapító, Ju-yung Chung vezetése idején egyszer már sikerült megelőznie a Samsung csoportot, ám azóta ez az első alkalom, amikor Mong Koo Chung vezetésével lépték túl a Samsungot.   

Az autóipari vállalat idén emellett bővítette üzletkörét, átvette a Hyundai Engineering & Construction építővállalatot, valamint a Green Cross életbiztosítót. Míg 2000-ben csupán autóipari vállalat volt, addig most már a csoport tevékenységéhez tartozik az építőipar, acélipar, illetve a pénzügyi terület is.

Az autóipari csoport felgyorsítja terveinek megvalósítását annak érdekében, hogy visszaszerezzék azt a dicsőséget, amelyet az alapító kései időszakában élvezhettek utoljára. Az iparág elemzői remélik, hogy végre sikerül békét kötni a Samsunggal is.

Annak idején családi viták árán került 2000-ben Mong Koo Chung a Hyundai csoport élére. Az elmúlt 10 év során sikerült neki a vállalatcsoportot a világ ötödik legnagyobb autógyártójává kiépítenie, illetve kiépítette a vertikális struktúrát a két márka között, illetve az autóalkatrész-gyártó (Hyundai Mobis), valamint az acélfeldolgozó cég (Hyundai Steel) között. Ez utóbbi volt a vállalatcsoportot alapító édesapa nagy vágya.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei