Hyundai Elantra Coupe – csak jövőre


Habár néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy az idei Los Angeles-i Autókiállításon bemutatkozhat az Elantra modell kétajtós kivitele, időközben hivatalos megerősítést nyert, hogy a modell világpremierje csak a jövő februárban megrendezésre kerülő Chicago-i Autószalonon lesz.

A hyundai Motor America vezetője, John Krafcik egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a Honda Civic kupé ellenfelét az újságíróknak. Sajnos a fotózást szigorúan megtiltották a jelenlévőknek.

Az Elantra Coupe az igen sikeres Elantra modell egy újabb változata, amely eladási csúcsokat ér el az Egyesült Államokban és hatalmas lendületet ad a Hyundai modellek elismertségének is.

„Ez az autó telitalálat.” – mondta Krafcik. „Minden várakozásunkat felülmúlta.”

Az új kétajtós változat paraméterei még nem ismertek, habár az látható volt, hogy a műszerfal kivitele megegyezik a négyajtóséval. A hátsó férőhelyek meglepően tágasak (valószínűleg az azonos padlólemezből adódó hatalmas tengelytávnak köszönhetően) és a felhasznált anyagok minősége is magas színvonalú. A műszaki adatok még szintén nem ismertek, ám annyit sikerült megtudni, hogy a Coupe más váltóáttételezéseket kap, amellyel a modell sportos karakterét kívánták hangsúlyozni.

A Hyundai az ambiciózus termékmegújulás részeként Elantra Coupe mellett jövőre mutatja be a Veloster Turbo-t, az új Elantra Touring modellt, a vadonatúj Santa Fe-t, az Azerát, valamint a Genesis Coupe-t  

Forrás: autoweek.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei