A koreai vállalatok többsége kivár


A gazdaság bizonytalan helyzete, amelyben az ingadozó árfolyamok és az európai gazdaság bizonytalansága a legnagyobb tényező, a koreai vállalatok szorosabbra húzzák a nadrágszíjat.

A gazdasági válság elhúzódása miatt a legtöbb koreai nagyvállalat költségcsökkentésre kényszerül, emellett elhalasztják tervezett beruházásaikat is annak érdekében, hogy minden körülmény között rendelkezzenek likvid tőkével.

Minden vállalat a maga módján próbál alkalmazkodni a megváltozott gazdasági körülményekhez.  A Hanjin hajózási vállalat béreket cskkent, míg a Korean Air légitársaságnál leépítéseket hajtanak végre, hogy ezzel csökkentsék kiadásaikat.

Más vállalatok – pl. a Samsung csoport – elhalasztották a közeljövőben tervezett beruházásaikat, mivel a helyzet romlásától tartanak, amelyben stabilnak kívánnak maradni.

A Hyundai azonban a trendek ellenére gyarapszik. Dél-Korea második legnagyobb ipari konlomerátuma, a Hyundai Motor Group az elmúlt években jelentős piacbővülést könyvelhetett el, melynek legnagyobb kiváltó oka az európai autógyártók eladásainak esése volt a gazdasági válság 2008-as kezdetétől.

„A vállalat végrehajtott néhány költségcsökkentési programot (minden területen és a beszállítóknál is), ám nagyobb változtatásra, tervek elhalasztására nem került sor.” – nyilatkozta a Hyundai.

Amellett, hogy tovább folynak a gyártóüzemek építési munkálatai Brazíliában, illetve Kínában, a vállalat arra szólította fel európai és amerikai munkatársait, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a fejlett piacokon minél magasabb részesedést érjen el a márka.

Bővebben: koreaherald.com 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei