Új i10 2013-tól


Habár a Hyundai autógyár nemrég újította fel városi minijét, az i10 modellt, a fejlesztőmérnökök már gőzerővel dolgoznak a modell vadonatúj generációján.

A vállalat belső köreiből kiszivárgott információk szerint az új generáció sokkal sportosabb hatású lesz, mint az előd volt. Főleg külső megjelenésén lesz szembetűnő az új irány.

A mostani információk alapján készült grafika szerint a modell magán viseli majd a nemrég bemutatott i30, valamint az i40 modelleken megjelent legújabb stíluselemeket, amelyek igazán sportos megjelenést kölcsönözhetnek a kisautónak. Egy kis ablak jelent meg az A oszlopban, amellyel sokkal könnyebben átláthatóvá válik az autó előtti tér. A markáns hűtőrács emlékeztet az új i30 modellre, de a formában felfedezhető az ix20, vagy akár az Indiában nemrég bemutatott Eon modell egyes jegyei is.  

Várhatóan az autót mozgató motorok keveset módosulnak. Az alap piactól függően lehet az 1 literes, háromhengeres egység, illetve az 1,1 literes motor, 70 lóerő körüli teljesítményekkel. Egy erősebb, 1,2 literes, 85 lóerős motor is várható, ezenkívül nagy valószínűséggel megkapja majd a legújabb fejlesztésű, 3 hengeres CRDi dízelmotort is.  

Akárcsak a mostani generációt, a következő i10 is az Indiában található Hyundai üzemben készül majd.

Forrás:  us.oto.detik.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei