A Hyundai latin-amerikai exportja elérte a 2 milliót


A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy a teljes exportja a latin-amerikai régióba elérte a kétmillió darabot, köszönhetően termékei versenyképességének, minőségének, illetve a sikeres marketingtevékenységének.

Az első autót még 1976-ban szállította a cég ebbe a térségbe és egészen 2006-ig tartott, amíg elérték az egymilliós darabszámot. A kétmilliomodik autót a Hyundai 800 darab Tucson ix Chilébe szállításával érte el, amire az első egy milliót követően mindössze öt évre volt szüksége a vállalatnak. Ez azt is jelenti egyben, hogy a térségben a piaci kereslet a Hyundai-ok iránt megkétszereződött.

"Az export meredek emelkedése jelzi, hogy az erőfeszítéseink a minőség, a versenyképesség és az eredményes marketing terén célba értek és megmutatkoznak az értékesítési darabszámokban." - mondta a vállalat szóvivője.

A vállalat további erőfeszítéseket tesz a vásárlói elégedettség fokozására olyan modellek bevezetésével, mint az Avante, a Veloster, vagy épp a Grandeur, amelyek népszerűek ebben a térségben. 

A Hyundai még 1976-ban kezdte meg exportálni termékeit a térségbe. Az első szállítmány 5 darab Pony volt, amelyet Ecuadorba exportált a vállalat. Ebben az évben a Hyundai összes eladása a térségben mindössze 334 darab volt. A 100 ezres összesített exportot csak 1993-ban érte el a vállalat.

A hatalmas keresletnek köszönhetően jelenleg 17 különböző modellt exportálnak 41 országba Közép-, és Dél-Amerikában. A Hyundai modellek 10-15 százalék közötti piaci részesedést értek el Chilében, Kolumbiában, Ecuadorban és Peruban.

A tavalyi évbnen 245.575 darab Hyundai-t szállított a vállalat, míg idén 175.275 darab autó érkezett a térségbe az év első kilenc hónapjában. 
   
A Hyundai szerint 2012 novemberére elkészül a cég brazil összeszerelő üzeme, amely évi 150 ezer autóval látja majd el a térséget. Ezzel a lépéssel még nagyobb mértékben lesz képes a vállalat latin amerikai jelenlétét növelni. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei