Ausztráliának nem elég biztonságos az i10


A Hyundai Motor Company Australia szerint az i10-es kisautót nem fogják értékesíteni a szigetországban. Ennek oka, hogy kérdéses az 5 csillagos szereplése a helyi ütközésbiztonsági szabványoknak megfelelő ANCAP törésteszten.

Az i40 kombi bemutatója alkalmából rendezett sajtóeseményen a HMCA terméktervezési igazgatója, Andrew Tuitahi szerint: "Az i10-ben nem látunk lehetőséget."

Mr. Tuitahi szerint a hiányzó 5 csillagos Euro NCAP eredmény nem méltó a jelenlegi 5 csillagos Hyundai kínálathoz. Az i10 csupán 4 csillagot szerzett az európai törésteszten.

A modell az egyéb piacokon nagyon sikeres, emiatt azonban ellátási nehézségek is felmerülhetnek az i10 ausztráliai szállításával kapcsolatban.


Helyette az i20 foglalja el a Hyundai belépőmodelljének szerepét. A Getz tavalyi leköszönésével a Hyundainak nincs igazi belépőmodellje a kisautópiacon.

Mr. Tuitahi szerint a HMCA nem tervezi a kínálat ilyen irányú bővítését. Az ausztrál piacon a kisautók körében nagyon kicsi az árrés mértéke és a Hyundai nem igazán akarja felvenni a versenyt olyan nagy nevekkel, mint a Proton S16, Chery J1, Suzuki Alto, vagy a Nissan Micra St.


Az i10 sorsára jut a most bemutatott és még kisebb Eon modell is, ez szintén nem várható az ausztrál piacon.

Helyette a Hyundai eltávolodni látszik eddigi olcsóautó imázsától és sokkal inkább a japán és európai konkurenciával kíván harcolni.

Az i40 kétségtelenül a Hyundai eddigi legjobb középkategóriás autója, emellett pedig jövőre érkezik a vadonatúj i30 modell is.

Forrás: themotorreport.com.au

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei