Bevezetik a Genesis márkát Ausztráliában – és más régiókban is


A Hyundai márka felemelkedése során a következő lépés egy valódi luxusmárka bevezetése lehet – az Infiniti vagy épp a Lexus mintájára. Most hivatalosan is megerősítést nyert a Hyundai luxusmárkájának, a Genesis néhány éven belüli bevezetése.

A nemsokára bevezetésre kerülő Genesis luxusmárka nem tévesztendő össze a jelenleg is futó Hyundai Genesis sorozattal, hiszen a jövőben ezt a nevet egy egész modellsorozat foga viselni, amellyel a Nissan és a Toyota luxusmárkáit veszi célba a Hyundai, ám azoknál lényegesen értékarányosabb áron és garanciális feltételekkel.

A Hyundai ausztrál termékmenedzsere – Roland Rivero – megerősítette, hogy a Genesis márkát valóban fejlesztik és kezdetben két hátsókerék meghajtású jármű viseli majd ezt a nevet.

Az alaptípus egy limuzin vagy kupé lesz, amely a BMW 3-as, Mercedes C osztály, illetve Audi A4 ellenfele kíván lenni. Ez egy teljesen új fejlesztés lesz, nem pedig egy meglévő Hyundai modell átformálásával jön létre. A mérce az Infiniti G37, illetve a BMW 3-as Coupe modellje.

A másik Genesis modell egy nagyobb méretű limuzin, amelyet a BMW 5-ös, illetve a Mercedes E osztály ellenfeleként fejlesztenek ki és ebben várható a Hyundai nemrég bejelentett 10 fokozatú automataváltójának megjelenése és V6-os és 5 literes V8 motorok megjelenése.

Rivero hozzátette, hogy kezdetben ez a két modell lesz a kínálat része, ám később ez a kínálat bővülni fog.

A közleményben Ausztráliát említik, ám nyilvánvaló, hogy ennél jóval szélesebb körben kívánják saját luxusmárkájukat értékesíteni, így könnyen elképzelhető, hogy Európában, illetve Amerikában is megjelennek a Genesis modellek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei