A Hyundai eladásai 2012-ben átléphetik a 7 milliót!


A Hyundai Motor Company és leányvállalata, a KIA Motors bejelentette, hogy 2012-ben világszerte 7 millió darab gépkocsit kíván értékesíteni.

A világ ötödik legnagyobb autógyártója szerint az eladások a jövőben is emelkedni fognak, habár számításai szerint a növekedés üteme lassulni fog a korlátozott gyártási kapacitások miatt, amely miatt nem képes a vállalatcsoport teljes mértékben kielégíteni a vásárlói igényeket.

Az Európában, Kínában, illetve az Egyesült Államokban tapasztalható hatalmas kereslet miatt a gyártó 7 millió jármű eladásával számol a következő év során. Annak érdekében, hogy fenntartsák az eladások növekedési ütemét, a Hyundai a következő év elején vezeti be Európában az új i30 modellt, mely méltó ellenfele lehet a VW Golfnak, vagy a Ford Focusnak.

Az új i30 modell teljesen új karosszériával, továbbfejelsztett biztonsági felszereltségével és legmodernebb motorjaival biztosítja a Hyundai magasabb szintű ellterjedését az európai alsó-középkategóriában. A Hyundai elvárásai szerint évente az i30 modellből 200 ezer darabot értékesítenek majd.

A nemrégiben Dél-Koreában megtartott Hyundai erőforrás konferencián a gyártó bemutatta legújabb fejlesztéseit a motortechnológia terén. Ennek során bemutatták az új 1,6 literes, 204 lóerős turbómotort, a 3,3 literes GDi benzinmotort, valamint a 2 literes, négyhengeres dízel egységet, amely már megfelel a szigorú Euro 6 elvárásoknak is.

A Hyundai mérnökei ezenkívül dolgoznak a hengerlekapcsolásos technológia, a kétfokozatú turbófeltöltés, a turbófeltöltéses hibrid-elektromos járművek, valamint a 10 fokozatú automata váltómű fejlesztésén is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei