A Hyundai visszatérhet az autósportba


A koreai autógyártót érdekelheti a Forma 1 az elkövetkezendő években, ezenkívül lehetésges, hogy visszatér a WRC rally versenysorozatába is.

A Koreában nemrég megrendezett Forma 1 futam egyik szóvivője szerint nem lehetetlen, hogy a közeljövőben a Hyundai is beléphet a versenysorozat világába. Igaz, a 2010-es első koreai futam katasztrofális volt és az idei verseny sem volt igazán felhőtlen, így az egyetlen megoldást egy tőkeerős autóiipari vállalat bevonása jelentené.

Ezenkívül egy koreai pilóta, illetve koreai nemzetiségű csapat is sokat jelenthetne a helyi nézettség és látogatottság tekintetében. Erre lehetne nagyon jó megoldás a mostanában eladási rekordokat és rekordbevételeket elérő Hyundai csoport befektetése.

"A Hyundainál középvezetői szinten lelkesednek egy hasonló ötletért, ám a vállalat elnöke még nincs teljesen meggyőződve arról, hogy valóban érdemes befektetni a motorsport ezen területébe. Ám ez hamarosan változhat." - mondta Shin Young, a koreai nagydíj szóvivője.

Könnyen elképzelhető azonban, hogy a motorsport más területein is febukkanhat a Hyundai vállalat. Belső források szerint ugyanis egy-két éven belül egy csapatot indítanának a WRC rally világbajnokságban. 


A Hyundai-nak nem ez lenne az első szereplése a versenysorozatban, az évezred első éveiben ugyanis az Accent WRC versenyautóval szép sikereket értek el. 2003-ban azonban kivonultak a sportágból és sajnos ez idáig senkinek sem hiányoztak. A nemrég bemutatott Veloster Rally típussal azonban könnyen felvehetnék a küzdelmet a mai ellenfelekkel is. 

A versenyeken való részvétel nemcsak a sikerekről szólnak, sokkal inkább imázsépítő hatással bírnak, így könnyen elképzelhető, hogy az egyre elismertebb márka újabb területen bizonyíthatja rátermettségét. 

Forrás: inautonews.com 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei